Catalunya Diari

La Universitat de Lleida aprova una nova convocatòria d'ajuts per a estudiants amb dificultats econòmiques

La Universitat de Lleida aprova una nova convocatòria d'ajuts per a estudiants amb dificultats econòmiques| Text i fotografia: ACN

 

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat aquest dimarts una nova convocatòria d'ajuts a l'estudi per a situacions socioeconòmiques greus per al curs 2016-2017, la quarta des que es va posar en marxa al 2013, i que comptarà amb una dotació total de 35.000 euros. 

L'import màxim de l'ajut és de 1.500 euros per estudiant, atenent al grau de dificultat de cada situació, tot i que excepcionalment, i depenent de la gravetat de la situació econòmica, es podrà arribar a un ajut equivalent al cost de la matrícula. D'altra banda i amb la voluntat d'assolir "el major consens en el sí de la comunitat universitària", l'equip rectoral ha decidit ajornar la composició de Comissió de Protocol de Convivència, Mediació i Resolució de Conflictes de la UdL, que també s'havia de debatre en el consell de govern, segons informen des de la universitat lleidatana.
 
Les persones interessades podran presentar les seves sol·licituds per ser un dels beneficiaris de la convocatòria d'ajuts de la UdL per a estudiants amb dificultats econòmiques fins el 28 d'abril del 2017. La comissió avaluadora ha d'acordar la proposta de resolució de cada petició en el termini màxim de tres mesos, a partir de l'entrada en el registre. 
 
El consell de govern de la UdL d'aquest dimarts també tenia previst donar llum verda a la composició de Comissió de Protocol de Convivència, Mediació i Resolució de Conflictes de la UdL. El rector Roberto Fernández ha explicat que, amb la voluntat d'aconseguir "el màxim consens en el sí de la comunitat universitària", s'ajornava la seva creació a un proper consell de govern, amb l'objectiu que el protocol que en surti sigui "rigorós, flexible, aplicable, realista, i serveixi per a molts anys", segons han explicat fonts de la UdL.
 
D'altra banda, també el consell de govern de la UdL ha donat el vistiplau a diferents convenis de col·laboració amb centres d'ensenyament superior estrangers com són la Universitat del Bío-Bío (Xile), la Universitat de Puerto Rico, l'Escola Agrícola Panamericana Inc. (Hondures), la Universitat d'Atacama (Xile), la Universitat Federal de Sergipe (Brasil) o la Universitat del Valle (Colòmbia).
 
A més, la UdL i el Consorci de l'Escola Tècnica d'Igualada (CETI) han arribat a un acord per a la cessió dels espais i instal·lacions dels què disposa el CETI per poder impartir el grau d'Infermeria i el doble grau en Fisioteràpia i Nutrició humana i dietètica de la Universitat de Lleida a la capital de l'Anoia.


Comentaris

envia el comentari