Catalunya Diari

La Universitat de Lleida atorga la Medalla d’Or a la Diputació i a l'Ajuntament de Lleida

La Universitat de Lleida atorga la Medalla d’Or a la Diputació i a l'Ajuntament de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 En la seva intervenció, Reñé ha recordat que la corporació lleidatana ha col·laborat amb la UdL en nombroses propostes acadèmiques, socials i culturals (per exemple, a través de l’IEI), ha participat en les iniciatives de la pròpia universitat i en múltiples convenis de cooperació educativa i ha cedit patrimoni per a instal·lacions universitàries a la Caparrella (INEF i Facultat de Ciències de l’Educació) i a Agrònoms, el principal campus agroalimentari i forestal de Catalunya i un dels principals del sud d’Europa.
 
Reñé també ha destacat que les sinergies entre la Diputació i la UdL han permès garantir la proximitat dels estudis superiors per als habitants de la demarcació, la desconcentració i el reequilibri universitari de Catalunya i la creació de desenvolupament i riquesa.
 
Per acabar, el president de la Diputació ha subratllat iniciatives de suport institucional amb la recerca i la investigació, com la concessió de beques postMir, per realitzar projectes innovadors de recerca biomèdica amb professionals formats a les àrees clíniques de Lleida, o el finançament del CREBA, un Centre de Recerca Biomèdica Avançada únic a Catalunya. Reñé ha conclòs reiterant la necessitat d’implantar estudis de Veterinària a la UdL perquè, ha argumentat, “els estudis, per eficiència i eficàcia, han d’estar al lloc on els correspon i es requereixen”. El president ha agraït a la Generalitat i a la UdL els esforços que en aquest sentit es porten a terme i ha reiterat el compromís de la institució que presideix en aquesta demanda.
 
La Medalla d’Or de la Universitat de Lleida havia distingit fins ara persones destacades en diferents àmbits socials, acadèmics o artístics. Només una organització l’havia rebuda: Amnistia Internacional.


Comentaris

envia el comentari