Catalunya Diari

La Universitat de Lleida tindrà un Observatori de Política Agroalimentària únic a l'Estat

La Universitat de Lleida tindrà un Observatori de Política Agroalimentària únic a l'Estat| Redacció - Fotografia: Universitat de Lleida

 Segons el catedràtic de Dret de la UdL, Antoni Vaquer, la seva finalitat és ser un suport tècnic del sector agroalimentari, assessorant i formant-lo específicament, publicant estudis i fomentant la recerca en aquest àmbit. En un territori, afegeix, que té com a principal activitat econòmica l'agroalimentària i al qual la nova PAC li ha suposat una pèrdua de milions molt important en ajuts directes.
 
Les seves tasques se centraran en quatre línies: divulgació, a través de la creació d'una biblioteca específica i l'edició de publicacions científiques en aquesta temàtica; formació i recerca, mitjançant l'organització de cursos de formació i la col·laboració amb investigadors d'altres universitats i centres de recerca; assessorament jurídic a tota la ciutadania en matèria de dret i política agroalimentària; i cooperació internacional en projectes de desenvolupament de legislació agroalimentària.
 
D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat l'adscripció del nou centre EAE ISFU de titularitat privada (Grupo Planeta), ubicat a Barcelona, per a la impartició del Grau en Turisme Internacional: destinacions, empreses i gestió i el Màster en Gestió i administració del turisme internacional, prevista per al curs 2015-2016.
 
El conveni inclou a més el desenvolupament de programes conjunts de recerca a l’àmbit del turisme internacional, la creació de grups de recerca entre el professorat del centre adscrit en aquest àmbit i la seva participació en càtedres universitat-empresa de la UdL que tinguin com a temàtica l’estudi del turisme.
 
A més, en la sessió d'aquest divendres s'ha donat el vist-i-plau el canvi de nom de la Facultat d'Infermeria pel de Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, així com el conveni de col·laboració (Programa Mediterrani) amb les universitats de l'Algarve i Evora (Portugal), Còrdova, Las Palmas i l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa (IAMZ) per a la posada en marxa de programes de doctorat i de màsters conjunts en àmbits de la gestió de recursos de l'àrea Mediterrània com ara cultius, aigua, planificació, etc. La UdL ofereix ja dos màsters en col·laboració amb una d'aquestes institucions, l'IAMZ. Es tracta dels màsters de Planificació integrada per al desenvolupament rural i la gestió del medi ambient, i Millora genètica vegetal. Aquest darrer amb la menció International Master Program que atorga la Generalitat de Catalunya. 
 
Pel que fa a estudiantat, s'han aprovat dos convocatòries d'ajuts per al proper curs acadèmic: una per a estudiants amb necessitats especials (afectats físicament o sensorialment), dotada amb 4.000 euros, i una altra per la cessió de 43 bicicletes a l'alumnat de la UdL. 
 
D'altra banda, el Consell de Govern ha mostrat la seva disconformitat amb la proposta del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports per a la implantació de graus de tres cursos i màsters de dos (3+2) que es va presentar ahir a Madrid en el marc la Conferència general de política universitària.


Comentaris

envia el comentari