Catalunya Diari

L'Acampada Escolar viatja fins a Barcelona per entregar a la consellera d'Educació les prop de 2.000 signatures contra les retallades

L'Acampada Escolar viatja fins a Barcelona per entregar a la consellera d'Educació les prop de 2.000 signatures contra les retallades| Redacció - Fotografia: Acampada Escolar

 Des d'aquest col·lectiu volen expressar amb aquest acte el malestar que tenen pel resultar de les retallades aplicades a l'educació pública. Algunes d'elles són:
- Amuntegament dins les aules on s’ha incrementat la ràtio d'alumnes.
- Reducció dràstica en les partides pressupostàries per les escoles.
- Reducció de plantilles de professorat.
- No cobriment de les baixes dels i les mestres des del primer dia, amb el perjudici organitzatiu i pedagògic que representa en cada escola.
- Augment de les taxes universitàries i formació professional.
- Desaparició d’ajuts per a llibres i activitats extraescolars.
- Augment de les tasques burocràtiques i administratives a les escoles que no responen a les necessitats reals dels infants.
- Tancament d’escoles, fusió de línies de P3 i P4, escoles en barracons...
- Augment de les taxes i reducció de les subvencions a les escoles bressol.
 
Es queixen de que la Delegació Territorial d'Ensenyament de Lleida no és capaç de donar-los una resposta efectiva a les seves demanes. Asseguren que "sempre deleguen responsabilitats cap a Barcelona o cap a Madrid". És per aquest motiu que van decidir adreçar la propera acció d’Acampada Escolar a la Conselleria d’Ensenyament a Barcelona. Un cop allí, s'han entregat les prop de 2.000 signatures que s'han recollit i que exigeixen: la substitució dels/les mestres a partir del primer dia de tots els nivells educatius i de totes les especialitats; la restitució de plantilles de mestres igualant les del curs 2010/2011 per al curs vinent; i el 'desmuntegament' de grups, tornant a ràtios d'un màxim de 25 alumnes per aula.


Comentaris

envia el comentari