Catalunya Diari

L'acusat d'apunyalar un jove al sortir d'un bar a Lleida nega els fets i es presenta al judici amb un canvi d'imatge

L'acusat d'apunyalar un jove al sortir d'un bar a Lleida nega els fets i es presenta al judici amb un canvi d'imatge| Text i fotografia: ACN

 

L'acusat d'haver clavat una navalla a l'abdomen d'un jove de 26 anys a la sortida d'un bar de la plaça del Treball de Lleida ha negat els fets aquest dimecres, al judici que ha tingut lloc a l'Audiència de Lleida. 
L'home, de 52 anys i veí de Lleida, assegura que no va ser al bar el dia dels fets, la matinada del 30 de març de 2014, i ha aparegut al judici amb una imatge completament diferent al dia dels fets i al dia de la seva detenció, un mes més tard. El jove, en canvi, ha explicat que l'acusat va ser al bar aquell dia i que a la sortida li va clavar una navalla per sorpresa després que es negués a donar-li un encenedor. La fiscalia demana 7 anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi.

 
El jove va denunciar els fets el mateix dia i va descriure l'agressor com un home d'uns 50 anys, amb cua, arracades i barba de 2 o 3 dies. La víctima va reconèixer pel carrer el seu agressor 49 dies després i va avisar els Mossos d'Esquadra, que el van detenir i van comprovar que tenia antecedents penals per altres fets. Tant a la fitxa policial com el dia de la seva detenció, l'acusat coincidia amb la descripció donada pel jove. Aquest dimecres, al judici, en canvi, l'acusat ha aparegut amb el cabell curt i sense arracades per, segons la fiscalia, "despistar els testimonis".
 
La fiscalia demana 7 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i que s'indemnitzi el ferit amb mil euros ja que va trigar 10 dies a recuperar-se i li han quedat dos cicatrius. L'agredit va haver de ser sotmès a una intervenció quirúrgica ja que la ferida que va patir, de 3 centímetres de llarg, va fer que li sobresortís part de l'epiplon, el teixit que protegeix els intestins i els òrgans abdominals. 
 
La defensa, en canvi, demana l'absolució perquè assegura que no ha quedat demostrat que el seu client sigui l'autor dels fets ja que l'única prova inculpatòria és la declaració de la víctima i no s'ha trobat la presumpta navalla. A més, a les imatges de les càmeres de seguretat del bar no es veu clarament que l'acusat sigui el mateix que surt a les imatges perquè la qualitat, tal com han assegurat els mossos, és molt dolenta. En cas que el tribunal considerés l'acusat culpable, però, la defensa considera els fets constitutius d'un delicte de lesions ja que, tal com han explicat els forenses, la ferida no va afectar cap òrgan vital i que no existia risc de mort a curt termini. 


Comentaris

envia el comentari