Catalunya Diari

L'advocat demana l'ingrés en un psiquiàtric del detingut per cinc apunyalaments a Lleida

L'advocat demana l'ingrés en un psiquià tric del detingut per cinc apunyalaments a Lleida| EP - Fotografia: Ajuntament de Lleida

L'advocat del jove que es va lliurar a la policia municipal de Lleida i va confessar haver apunyalat el 22 de setembre a cinc persones a la ciutat, quatre d'elles immigrants, i que es troba a la Presó de Ponent ha demanat aquest dimecres al jutge que el seu representat ingressi en un centre psiquiàtric penitenciari.

El lletrat, Jon Zabala, demana el canvi de situació basant-se en l'informe dels metges de l'Hospital Psiquiàtric de Santa Maria de Lleida que van atendre al jove de Logronyo, estudiant de Medicina a la Universitat de Lleida, hores després de lliurar-se.

L'informe, que l'advocat ha conegut aquest mateix dimarts, recomana l'ingrés en un centre psiquiàtric per les patologies que pogués tenir. Segons el lletrat, els metges precisen que en la visita que li van fer era "impossible" avaluar una patologia psiquiàtrica i que és necessari l'ingrés en un centre per tenir un diagnòstic i un tractament. L'informe apunta també, segons l'advocat, que sense diagnòstic hi ha la possibilitat que "fets similars poguessin tornar a succeir".

Zabala ha explicat en la seva declaració, que Alejandro R.V. havia tornat a demanar perdó a les víctimes i a la seva família pel dany que ha causat. I ha afegit que el jove és conscient del dany que ha causat i ha manifestat al jutge que "l'altre dia, a la presó, també va tenir un altre brot d'ira incontrolada" pel que demanava que se li posés en tractament. En aquest sentit, el lletrat ha explicat que l'estudiant li havia dit que la setmana passada, a la presó, li van sostreure unes sabatilles, diners i unes dessuadores, i hi va haver un forcejament, fets pel qual està en una cel · la d'aïllament, una situació que es perllongarà fins diumenge .

Identificat per les víctimes
El jove, després de declarar en dues ocasions davant el jutge de guàrdia, va declarar dimarts per primera vegada davant el magistrat del Jutjat d'Instrucció 2 de Lleida, encarregat del cas després d'una ronda de reconeixement a la presó en la qual dues víctimes i sis testimonis de les agressions l'han reconegut.

Una de les víctimes, el peruà Héctor N., ha declarat també davant el magistrat. El seu advocat, Enric Rubio, en declaracions als mitjans ha assegurat que la defensa manté que el jove "va tenir un brot, un mal pensament", mentre les acusacions asseguren que, pel relat que explica, era molt conscient del que feia.

Per la seva banda, l'advocat de dues víctimes, un home de nacionalitat xinesa i una dona algeriana, Xavier Prat, ha assenyalat que l'acusat ha reconegut que abans d'agredir la dona havia vist que era algeriana, pel mocador que portava al cap.

Sobre els signes xenòfobs que hi havia a les parets del pis del jove, Prat ha qualificat de "curiós" que l'acusat va dir davant el jutge que no sabia alemany però sí coneixia el significat del número 14 i les paraules que això comporten.

El jutjat imputa al jove cinc delictes d'homicidi o assassinat en temptativa o alternativament cinc delictes de lesions, i també li imputa un delicte d'incendi, per haver cremat el seu habitatge dilluns a la tarda, abans de cometre les agressions. També planteja el jutge que dos metges forenses facin un informe sobre les capacitats volitives i intel·lectives del jove, tant actualment com en la data dels fets, si pateix algun trastorn o patologia física o psíquica o si segueix tractament per aquesta malaltia.


Comentaris

envia el comentari