Catalunya Diari

2017, un gran any per a l'AECC a Lleida

Jornades, colònies d'estiu i foment a la investigació, són alguns punts que destaquen
Imatge de la cinquena caminada a Lleida
Imatge de la cinquena caminada a Lleida | AECC

Els darrers mesos de l'any són sinònim de balanç, de tancaments, de valorar i d'assimilar amb distància tots els fets que han tingut lloc durant uns llargs gairebé dotze mesos. Bé, doncs des de la delegació lleidatana de l'Associació Catalana contra el Càncer, han fet el mateix amb la publicació de la seva memòria de l'any 2017. 3.010 socis, 294 atencions psicològiques, 6.873 nens atesos en els programes de prevenció, 535 persones ateses a hospitals i domicilis i 84 conferències amb 11.345 participants són algunes de les dades que resumeixen un any ple d'activitat i fruits. A més a més, entre els actes duts a terme en diferents espais de l'entitat a la demarcació de Lleida, hi destaquen la I Jornada per a persones afectades de càncer i les seves famílies, que va tenir lloc el dia mundial del càncer de còlon, 31 de març de 2017, a la Diputació de Lleida.

 

Tanmateix, la memòria recorda la I Jornada formativa de voluntaris, així com el lliurament d'ajudes a la investigació per al càncer a la doctora en Biologia per la Universitat de Lleida (UdL) i investigadora Post doctoral l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, Anna Macià Armengol. En aquest sentit, el president de l'entitat a Lleida, Eduardo Serrano, assegura que el treball de la investigadora lleidatana consistirà en l'estudi de l'heterogeneïtat tumoral en el melanoma humà. L'ajuda té una durada de quatre anys i una dotació econòmica de 160.000 euros. «No oblidem que la recerca permet frenar la progressió de la malaltia i optimitzar la supervivència i qualitat de vida de les persones afectades i dels seus familiars i amics, a més a més, de sensibilitzar a la societat», assegura Serrano. Una altra de les fites que destaquen en el calendari 2017 de l'AECC a Lleida és la de la 18a edició de les colònies d'estiu a la Val d'Aran, una experiència que, sens dubte, alimenta d'esperança i diversió als nens que la gaudeixen.

 

 

L'AECC en Marxa, una aposta arrelada a tot el territori

Finalment, cal destacar l'aposta de l'associació per la iniciativa AECC en Marxa, que el president explica que no només potencia la lluita contra el càncer, sinó que també «permet gaudir de l'esport en família i amb els amics i crear vincles d'unitat per fer front a aquesta malaltia desenvolupant hàbits de vida saludables i una obtenció de recursos per l'aecc molt important». Com no podria ser d'una altra manera, Serrano destaca la important tasca que duen a terme tots els integrants de l'entitat i afirma que «ens espera un 2018 emocionant, ple de nous reptes, projectes i responsabilitats per mostrar al món que no tenim por a aquesta malaltia, que lluitem dia rere dia i que la nostra solidaritat és la font del nostre afany per viure», conclou Serrano. D'altra banda, cal recordar les nombroses activitats que s'han realitzat a tot el territori de Lleida en benefici de l'associació, així com els sortejos o sopars solidaris, entre altres. Sens dubte, una llarga llista de propòsits aconseguits que fan la vida de les persones amb aquesta malaltia més fàcil, valuosa i estimada. Felicitats per la tasca!Comentaris

envia el comentari