Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida amplia el Pla Oqp’t

L'Ajuntament de Lleida amplia el Pla Oqp’t| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ho ha anunciat aquest divendres en el marc de la trobada que ha mantingut al Centre Juvenil La Palma amb alguns dels joves que han participat en el pla. Hi han participat també el tinent d’alcalde de Benestar Social i Ocupació Josep Presseguer, i el regidor de Joventut Oriol Yuguero. El paer en cap ha realitzat un balanç molt positiu del desenvolupament d’aquesta "ferma aposta municipal per l’ocupabilitat dels joves" i ha assegurat que hi continuarà destinant un pressupost important l’any vinent: "En el pressupost de 2014 hi tornarà a haver Pla Oqp’t i buscarem més instruments per fer-lo possible". Una de les línies que es potenciarà és l’impuls a la contractació juvenil per part de les empreses.
 
Als prop de 200 joves que treballen amb el Pla Oqp’t s’hi han de sumar 30 joves més que estan realitzant pràctiques a diferents departaments de l’Ajuntament de Lleida, i 34 joves més que tindran accés a un treball per mitjà dels microcrèdits, els de projectes empresarials i els adreçats a emprenedors del sector agrari. Cal remarcar també l’èxit en un dels àmbits del pla, L2O Segona Oportunitat que tenia com a objectiu ajudar a que joves que havien abandonat el sistema educatiu, s’ hi puguessin tornar a incorporar amb 80 joves que estan reincorporant-se a les aules, ajudats pel Pla Oqp’t.
 
El tinent d’alcalde Josep Presseguer ha agraït els joves de la ciutat la confiança en el Pla, 842 nois i noies s’han informat pel pla i han participat en les diferents sessions informatives i d’assessorament que s’han realitzat des de l’IMO i la regidoria de Joventut. El regidor de Joventut també ha volgut remarcar la voluntat dels nois i noies que han integrat el Pla Oqp’t per sortir-se’n, malgrat que els temps són difícils.
 
En el marc de la trobada d’aniversari del Pla celebrada aquest matí, tres joves han explicat la seva experiència amb aquest pla. Han parlat un jove emprenedor que ha aconseguit un microcrèdit per tirar endavant una empresa de comunicació, una jove que farà una estada a Irlanda per mitjà del programa de voluntariat europeu i una jove sèrbia que està realitzant una estada a l’Ajuntament de Lleida en el marc d’aquest mateix programa.


Comentaris

envia el comentari