Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida aprova cedir el padró a la Generalitat

L'Ajuntament de Lleida aprova cedir el padró a la Generalitat| EP - Fotografia: CiU Paeria Lleida

 La socialista Marta Camps ha matisat que aquesta moció és de moment "virtual" en la mesura que la consulta no està convocada. En aquest sentit, ha precisat que el vot positiu està marcat pel canvi del redactat de l'últim paràgraf de la moció, en el sentit del que ja va fer l'Ajuntament de Granollers, també socialista.
 
El nou paràgraf elimina la concreció de la data de la consulta --que tot i això figura en el títol de la moció-- i matisa que l'Ajuntament posarà a disposició de la Generalitat el padró si així ho sol·licita "en els termes que indica la llei".
 
Per la seva banda, el regidor de CiU Antoni Postius, que ha defensat la moció, ha agraït el vot a favor dels regidors del PSC i ha lamentat els vots en contra del PP. Postius ha assegurat que els dos grans partits del Congrés, PP i PSOE "posen la llei per sobre del 'dret a decidir' del poble de Catalunya". Així mateix, ha assegurat que els dos partits neguen als set milions de catalanes i catalans la possibilitat de votar perquè "tenen por de l'arma de la democràcia".
 
I dirigint-se als regidors populars, ha afirmat: "I finalment, que sàpiguen que per molts 'no' que rebem, senyores i senyors del PP de Lleida, nosaltres els seguirem estenent la mà perquè vostès també votin pel futur de Catalunya".
 
La popular Maria José Horcajada ha insistit que la Generalitat no té competències per convocar la consulta raó per la qual no caldria un pronunciament del ple. I ha afirmat: "Vostès volen un pronunciament perquè volen que l'Ajuntament de Lleida se sumi a la cessió de dades per a una consulta que és il·legal".


Comentaris

envia el comentari