Catalunya Diari

L’Ajuntament de Lleida construirà el pàrquing de l’Escola Alba en els terrenys que ha llogat annexes a l’escola

L’Ajuntament de Lleida construirà el pàrquing de l’Escola Alba en els terrenys que ha llogat annexes a l’escola| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha signat aquest dijous el conveni de col·laboració amb el president de l’AMPA de l’Escola Alba, Xavier Quinquillà. Per poder construir el pàrquing, prèviament l’Ajuntament de Lleida ha acordat un contracte per llogar el terreny que farà aquestes funcions, que tindrà una durada de 10 anys. D’acord amb el conveni signat a la seu de l’Escola Alba, l’AMPA del centre escolar participarà en les despeses del lloguer. L’Ajuntament aportarà 300 euros mensuals per al lloguer del terreny i l’AMPA 250. El cost del pàrquing, que construirà l’Ajuntament, és de 150.000 euros.
 
El pàrquing, que s’arranjarà en una parcel·la d’una superfície de 4.497,44 metres quadrats, comptarà amb 150 places que s’hauran de destinar exclusivament a zona d’aparcament per a pares i mares d’alumnes del centre escolar. L’Ajuntament de Lleida es farà càrrec del manteniment ordinari d’aquest equipament.
 
Les obres de construcció del pàrquing es preveu que estiguin enllestides coincidint amb l’inici del curs escolar al setembre. Amb el compromís de l’Ajuntament de Lleida es dóna resposta a una llarga reivindicació del pares i mares de l’Escola Alba, que reclamen una millora en la seguretat i els accessos al centre escolar.
 
Ros ha destacat la importància de l’acord a què s’ha arribat per una reivindicació justa de la comunitat escolar i dels pares de treballar per l’augment de la seguretat dels alumnes de l’escola. Per la seva banda, Xavier Quinquillà, president de l’AMPA de l’escola, ha destacat la satisfacció de la comunitat educativa i dels pares i mares per la resolució del problema de l’aparcament i ha agraït que l’Ajuntament de Lleida hagi liderat aquesta solució i solventar així una part important del problema de mobilitat del centre'. Quinquillà ha destacat però que cal ara que se solucioni la construcció d’una rotonda perquè “fins ara la Generalitat s’havia escudat en no fer un estudi de millora dels accessos perquè calia ordenar l’ espai d’aparcament, ara demanarem que es faci la proposta concreta i l’execució de la millora dels accessos”.Comentaris

envia el comentari