Catalunya Diari

L’Ajuntament de Lleida dóna suport a la consulta en un marc legal

L’Ajuntament de Lleida dóna suport a la consulta en un marc legal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres, amb els vots a favor de PSC i CIU i en contra del PP, donar suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya amb el benentès que es celebrarà en un marc legal.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que "es tracta d’una moció de suport del món local a la convocatòria de la consulta del 9N sobre el futur polític de Catalunya amb el benentès que la consulta se celebrarà legalment". “Això és un fet clau en les resolucions aprovades pel Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida”, ha afegit el paer en cap. “Per nosaltres, ha destacat Àngel Ros durant la celebració del Ple, això representa exactament el fet que les normes que emanen del poble es respecten i compleixen, i no dilueix ni mínimament l’esperit de la moció i l’acord que sortirà d’aquest Ajuntament”.
 
“D’una crisi institucional se’n surt votant, i el poble de Catalunya i el poble de Lleida vol votar”, ha continuat l’alcalde. “I quan la crisi és institucional s’ha de donar la paraula als ciutadans. Sense votar no hi haurà sortida d’aquesta crisi, però hem de ser capaços de fer-ho amb la gran eina de la democràcia que és el diàleg”, ha conclòs el paer en cap.
 
El Ple Municipal també ha aprovat una moció per demanar al Govern de l’Estat la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat presentats contra la celebració de la consulta, i la recerca d’un acord polític entre els governs de Catalunya i Espanya que respecti la legalitat i que permeti la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya.
 
En la sessió ordinària d’aquest mes d’octubre també s’ha aprovat una moció en defensa de la fruita de Lleida, l’acord per a la declaració de Lleida com a ciutat solidària amb l’Alzheimer i una moció per a la redacció d’un projecte d’actuació sobre les muralles del conjunt monumental del Turó de la Seu Vella.


Comentaris

envia el comentari