Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida nega que existeixi «una situació d'alarma generalitzada» per la presència de mosquits a la ciutat

Larrosa considera que es tracta d'una situació transitòria afavorida per l'arribada en les darrers setmanes d'una forta calor acompanyada de pluges

Els mosquits es localitzen a la llera del riu Segre | LleidaDiari.cat

  El segon tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Promoció i gestió de l'hàbitat urbà i rural i la sostenibilitat, Félix Larrosa, ha explicat que des de fa més d'un mes l'Ajuntament de Lleida, en el marc de la campanya anual que porta a terme, està duent a terme un seguit d'actuacions per tal de minimitzar la presència de mosquits i altres insectes a la ciutat. El responsable municipal ha concretat que, entre altres, s'estan duent a terme tasques de neteja i també s'està aplicant un bactericida biològic en aquells punts on es detecta la presència de larves, sobretot entorn del riu Segre. Així mateix, ha remarcat que no s'actua en insectes adults, ja que en aquest cas caldria utilitzar productes químics. Larrosa assegura que no existeix «una situació d'alarma generalitzada» a la ciutat i rebutja parlar de plaga, tot defensant que es tracta d'una situació transitòria afavorida per l'arribada d'una forta calor acompanyada de pluges, que «han deixat punts on s'entolla l'aigua i que esdevenen un caldo de cultiu per a la proliferació de mosquits i d'altres insectes». En aquest sentit, considera «ridícul» que el grup municipal del PDeCAt i Unió es vulgui atacar l'equip de govern amb aquesta qüestió.

Així mateix, ha defensat que «els veïns saben que sempre que han tingut algun problema amb aquesta qüestió s'han adreçat a la Paeria i des de l'Ajuntament s'ha actuat conseqüentment seguint les incidències i atacant l'origen del problema», que són els nius on es desenvolupen les larves que s'acabaran convertint en insectes. Segons el responsable municipal, aquest problema, que considera transitori, rau en el fet que «ha arribat una època de forta calor, acompanyada de l'arribada d'aigua, que provoca que hi hagi espais i racons de la ciutat, especialment entorn del riu Segre, on s'entolla i això és un caldo de cultiu per a la proliferació de mosquits i d'altres insectes». 

El responsable municipal ha explicat que des de fa més d'un mes i de la mateixa manera que en anys anteriors, la Paeria «està actuant als embornals, netejant i anant a buscar els punts amb presència de larves» i «tots aquests treballs es fan de forma manual». En aquest sentit, el tinent d'alcalde ha remarcat que s'està actuant en les larves, amb un bactericida biològic, però no en els insectes adults, ja que en aquest cas caldria utilitzar productes químics, que l'Ajuntament de Lleida va decidir deixar d'emprar. Aquestes actuacions es complementen amb els diferents tractaments que porta a terme la Generalitat contra la mosca negra al Segre, segons ha indicat Larrosa.


Comentaris

envia el comentari