Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida rebutja votar una moció pel 9N després de la suspensió

L'Ajuntament de Lleida rebutja votar una moció pel 9N després de la suspensió| EP - Fotografia: CiU Lleida (Arxiu)

La suspensió de la convocatòria sobiranista a Catalunya per part del Tribunal Constitucional (TC) ha estat l'argument amb què l'Executiu municipal de l'Ajuntament de Lleida, governat pel PSC, ha impedit votar una moció al consistori a favor de la convocatòria del 9 de novembre.

En el ple extraordinari d'aquest dimarts, el secretari de l'Ajuntament ha llegit un informe en què concloïa que les mocions "no s'ajusten a la legalitat amb les conseqüències que això pogués comportar".

En el ple, en què membres de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) han mostrat pancartes a favor de la consulta i han defensat el sobiranisme amb crits de 'Independència', els sis regidors de CiU han aixecat la mà per votar de forma simbòlica la moció que han presentat. El portaveu convergent, Antoni Postius, li ha preguntat a l'alcalde socialista, Àngel Ros, si tenia por de les amenaces del PP o que l'inhabilitin com a alcalde. Així mateix, ha responsabilitzat el PSC de la decisió de no votar la moció, una postura amb la que en la seva opinió "l'Ajuntament de Lleida s'arruga al PP, a les amenaces del Tribunal Constitucional i a les amenaces de l'Estat".

Ros ha insistit en que no és el grup socialista qui impedeix la votació sinó el TC, on hi ha, segons ha recordat Ros, representació de CiU, i li ha demanat a Postius que tingui les mateixes consideracions amb el president de la Generalitat, Artur Mas, si com es preveu no es produeix la consulta.

L'alcalde s'ha mostrat convençut que Mas no farà res il·legal i ha recordat en el ple que ell ha defensat sempre el dret a decidir, postura per la qual va trencar la disciplina de vot al Parlament i per la qual finalment va deixar el seu escó.

En el ple, Ros ha explicat també que a la petició de Joana Ortega de col·laboració en la consulta l'Ajuntament de Lleida ja ha contestat donant el seu suport "si era legal".

Per la seva banda el PP, que aquest mateix dimarts havia demanat la suspensió del ple, ha manifestat la seva assistència en el respecte a la ciutadania i ha avançat que en cas que la moció es votés, la votaria en contra.


Comentaris

envia el comentari