Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida convoca els veïns i entitats del Centre Històric per debatre els usos del Mercat del Pla

L'equipament es troba tancat des de fa mes d'un any després de la renúncia de la concessionària JamStores

L'Ajuntament de Lleida ha convocat aquest dilluns el Consell Territorial del Centre Històric per portar a terme un debat monogràfic sobre el futur del Mercat del Pla. Els tinents d'alcalde Fèlix Larrosa i Rafael Peris participaran aquest vespre en la reunió, pensada per poder concretar més aportacions en un «exercici de transparència i obertura perquè els mateixos veïns, empreses i entitats del Centre Històric tinguin l'oportunitat de dir la seva i, entre tots, poder determinar com volem que sigui el Mercat del Pla», segons els responsables municipals.

Exterior de l'edifici del Mercat del Pla de Lleida.
Exterior de l'edifici del Mercat del Pla de Lleida. | LleidaDiari.cat

D'aquesta manera, el procés participatiu per decidir els usos del Mercat del Pla «s'obre a totes les sensibilitats després de diferents iniciatives empresarials que no han reeixit». Ambdós tinents d'alcalde han agraït a totes les persones que han fet aportacions fins ara, dirigides a dinamitzar el Mercat del Pla dins dels àmbits de l'agroalimentació, productes de proximitat i de l'Horta així com d'altres més socials dirigides a entitats sense ànim de lucre o per a un públic més familiar.

  

Cal destacar que el procés de participació per fer propostes per al Mercat del Pla ja fa uns mesos que està en marxa. De fet, a l'abril es va celebrar la reunió de la Taula de Promoció de la Ciutat per fer propostes per al Mercat del Pla. Aquesta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Lleida, va ser creada el novembre del 2016 amb l'objectiu de dotar la ciutat d'un mecanisme de debat i totalment participatiu per tal d'encarar els reptes que té Lleida en l'horitzó de l'any 2020. Aquest nou ens va néixer del compromís del govern municipal de la Paeria com a resposta a les demandes de diferents col·lectius sectorials i, per tant, és oberta a totes les entitats i institucions que s'hi vulguin implicar. A través de la Taula de Promoció de la Ciutat de Lleida, a més del procés participatiu dels usos del Mercat del Pla que ara està en marxa, també es vehiculen altres processos participatius similars.


Comentaris

envia el comentari