Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida impulsa un nou bosc urbà de 9.600 metres quadrats al barri de Magraners

Preveu una inversió de 179.665 euros i la plantació de 237 arbres de diferents espècies

L'Ajuntament de Lleida presenta aquest dijous al consell de zona del barri de Magraners el projecte del quart bosc urbà de la ciutat. S'ubicarà a la zona verda que hi ha al carrer Camp dels Magraners amb l'objectiu de revitalitzar aquest indret com a espai per a l'oci i descans de la gent del barri, amb un gran espai d'ombra a l'estiu. Per fer-ho, la Paeria arranjarà i enjardinarà aquesta zona, instal·lant-hi també enllumenat públic, mobiliari urbà (bancs, fonts i papereres), jocs infantils i senyalització, a més de la plantació de 237 arbres. L'obra té una durada prevista de vint setmanes i abastarà una superfície total de 9.600 metres quadrats. El pressupost de l'actuació, que està pendent d'iniciar el procediment de licitació, és de 179.665,34 euros.

Els tinents d'alcalde Fèlix Larrosa i Joan Gómez explicaran aquest vespre als veïns els projecte del bosc urbà dels Magraners, el quart de la ciutat després dels ja finalitzats de Cappont i Balàfia i del Turó de Gardeny. Els treballs per conformar el bosc urbà dels Magraners consistiran, d'una banda, en revitalitzar el nucli arbori del bosc existent, amb la plantació d'espècies com pins, roures i alzines, amb alçades mitjanes de vuit metres, intercalant-hi també algunes unitats de magraners i ametllers per donar color a la floració de finals d'hivern i primavera, així com a la tardor. 

D'altra banda, es generaran tres grans elevacions per tal de crear un ambient independent de l'exterior. També s'hi plantaran arbres per potenciar la tranquil·litat a l'interior del bosc i formar una protecció acústica i de la contaminació. Paral·lelament, es crearà un passeig per donar continuïtat a la vorera del carrer Camp, on es plantaran lledoners en doble i triple filera, amb una alçada mitjana de quinze metres. També se senyalitzaran itineraris interiors per donar accés a les diferents zones del bosc i en un dels extrems s'habilitarà un espai com a mirador.

 

En total, està prevista la plantació de 237 arbres, que sumats als ja existents que es conservaran, fan un total de 310 arbres. Les espècies amb major presència seran els pins pinyoners (97), lledoners (60), ametllers (45) i magraners (29). Pel que fa a l'enllumenat, s'instal·laran 10 columnes i 24 balises Led, i, com a mobiliari urbà, 16 bancs, una font i 5 jocs infantils d'estul rústec.


Comentaris

envia el comentari