Catalunya Diari

L’alcalde de Lleida no veu inconvenient en què Petrolis Independents retiri les plaques franquistes de Lleida

Àngel Ros afirma però que l’empresa haurà de tenir l’autorització dels propietaris dels immobles

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha respost l’empresa que s’ha ofert gratuïtament per retirar plaques d’habitatges de protecció oficial de Lleida que continguin els antics símbols de la falange. Per part de l’Ajuntament de Lleida, assenyala el paer en cap, no hi ha cap inconvenient a què l'empresa porti a terme la retirada «sempre i quan els ho autoritzi el propietari de l’immoble o el president de la comunitat de veïns dels immobles corresponents i, essent així, l’Ajuntament de Lleida autoritzarà l’ocupació de la via pública si aquesta fos necessària».

Segons el Memorial Democràtic, a tot Catalunya existeixen en l’actualitat unes 3.400 plaques d’habitatges de protecció oficial que mostren l’anagrama de la falange, estudi on no s’inclouen les dades de ciutats com Barcelona o de l’Hospitalet de Llobregat, que no han estat censades. 

 

L’empresa Petrolis Independents va registrar aquest dijous a la tarda una petició a la Paeria on demanen permís municipal, com consta al seu escrit, «per tal de procedir, en solitari o d’acord amb les entitats que ho vulguin, a retirar les esmentades plaques». L’Ajuntament de Lleida insisteix en el fet que no hi ha inconvenient però l’empresa haurà de tenir l’autorització dels propietaris dels immobles.Comentaris

envia el comentari