Catalunya Diari

L’alcalde de Lleida reclama la convocatòria d’eleccions i la no aplicació de l’article 155

Àngel Ros, en una declaració institucional com a paer en cap que ha llegit en el ple municipal, demana una solució política al greu conflicte institucional que viu el país

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha reclamat aquest divendres la convocatòria d'eleccions i la no aplicació de l'article 155 en una declaració institucional que, com a paer en cap, ha llegit en el ple municipal. «Davant la greu crisi política que s'ha agreujat en les darreres hores i davant de la creixent preocupació de la ciutadania, vull insistir en la necessitat d'arribar a acords polítics que evitin tant la declaració unilateral d'independència com l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Hi som a temps per al diàleg. Hi som a temps per a la política. Donem esperança, serenor, confiança i tranquil·litat a la ciutadania», ha dit l'alcalde. Àngel Ros ha insistit que «la convocatòria d'eleccions al Parlament per part del president Puigdemont és la primera mesura que pot obrir la porta a la solució que aturi l'espiral de conseqüències negatives d'haver situat les institucions catalanes fora del marc legal».

  

El paer en cap ha demanat «altura de mires i la màxima generositat i responsabilitat política perquè els màxims líders implicats en la resolució d'aquest conflicte assumeixin les renúncies i facin les concessions que permetran una solució que és urgent». «Demano al president de la Generalitat que convoqui eleccions i que, en conseqüència, el Govern de l'Estat no apliqui l'article 155 de la Constitució», ha conclòs. El paer en cap ha tramès aquesta declaració als seus perfils de Facebook i Twitter.


Comentaris

envia el comentari