Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova dóna 150 ordinadors usats a la Fundació Banc de Recursos

Els equips informàtics han estat traslladats al Parc Científic i Tecnològic, on un equip de voluntaris els posaran en condicions perquè es puguin tornar a utilitzar
Ordinadors
Imatge dels ordinadors | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha donat 150 equips informàtics a la Fundació Banc de Recursos, que s'encarregarà de distribuir-los entre diferents entitats del tercer sector de Lleida. Entre d'altres, les entitats que se'n beneficiaran seran el centre de menors Jardins del Segrià, CàritasAsprosUTE Fundació, Magrebeida i la Fundació Jericó.

 

Amb aquesta acció, l'Hospital Arnau aposta per la solidaritat i per reduir els costos mediambientals que suposaria el fet de llençar els ordinadors vells. El passat divendres, els primers 78 ordinadors (del total de 150 que es donaran) ja van ser traslladats des de l'Hospital al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, on un equip de voluntaris ―la majoria alumnes d'informàtica de l'Institut Caparrella, juntament amb membres dels Laboratoris TIC del Parc Científic― van treballar en la recuperació dels ordinadors.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Ordinadors sortint de l'hospital
Més imatges dels ordinadors sortint de l'Arnau | LleidaDiari.cat

 

 

Una aula d'informàtica al Senegal gràcies a la UdL

La Fundació Lluís Llach acaba d'inaugurar al Senegal una aula d'informàtica amb el material cedit per la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta de 120 ordinadors que han servit per equipar un espai de l'Institut de secundària de la localitat de Palmarin. El projecte s'ha retardat per les dificultats en fer arribar la potència elèctrica necessària a aquest espai del centre educatiu. El cantautor ha agraït l'ajut de la universitat per fer realitat aquest projecte, que beneficiarà tota la comunitat.

 

La idea és que, a banda de donar servei a l'alumnat, els equips informàtics els pugui utilitzar també «la gent que no estigui en edat escolar però a qui interessi l'aprenentatge i la utilització d'aquests mitjans». Així, la Fundació preveu crear un espai Ciber al qual els ciutadans de Palmarin «puguin fer servir la informàtica i Internet per comunicar-se, informar-se i connectar-se al món» durant unes hores al dia. La UdL va enviar, mitjançant l'ONG Noves Tecnologies per a Àfrica (NTA), un total de 120 ordinadors. Són 105 donatius de la mateixa universitat i una quinzena de particulars i empreses. NTA també ha fet la revisió prèvia dels PCs, pantalles i ratolins per garantir que tot estigués en bones condicions d'ús.La UdL va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Lluís Llach l'any 2014, per contribuir al projecte educatiu 'Anem més lluny' per pal·liar les mancances de material que pateixen les escoles de la regió i que dificulta als joves estudiar a la Universitat.

 Comentaris

envia el comentari