Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova vol potenciar que els pacients de l'UCI puguin gaudir de música i veure els seus animals de companyia

Són propostes que l'hospital lleidatà vol estudiar per fer més amena l'estada a malalts i familiars

Imatge d'un ingressat a l'UCI
Imatge d'un ingressat a l'UCI | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha presentat aquest divendres el nou model d'humanització de les unitats de cures intensives amb la intenció de que els pacients puguin gaudir en un futur de musicoteràpia, és a dir que músics interpretin música en directe a les persones ingressades per afavorir la seva relaxació.

En aquest mateix sentit, els responsables de l'UCI també plantegen la possibilitat que els pacients puguin mantenir contacte amb els seus animals de companyia com a mesura terapèutica. Aquestes millores estan encaminades a reduir els nivells d'estrès que suposa per a pacients i familiars l'ingrés en aquestes unitats, per la importància de la participació de la família en la cura i l'atenció de la persona ingressada i per la facilitació de l'adaptació a l'ingrés hospitalari.

Per tot això, és necessari un treball conjunt i consensuat per part de tots els integrants del procés de l'ingrés: pacients, familiars i professionals. En aquesta línia, s'ha creat el Grup d'Humanització de les Cures Crítiques que treballa de forma multidisciplinària amb l'objectiu de potenciar i consensuar les mesures més adients que millorin l'assistència sanitària des d'un punt de vista humà, juntament amb l'interès i el coneixement de les opinions i necessitats que manifesten els pacients i les seves famílies.

  

  

Altres millores ja implantades

La Unitat de Cures Intensives d'adults, ubicada a la sisena planta de l'Hospital Arnau, actualment ja ha posat en marxa un seguit de mesures que afavoreixen la humanització del servei com la ossibilitat de que un acompanyant habitual pugui ser amb el pacient durant les 24 hores, a més de l'ampliació de les visites generals per als acompanyants no habituals fins a gairebé sis hores. També es respecta la intimitat, amb habitacions individuals i s'ofereix la possibilitat de fer opacs els vidres amb persianes. Millorar la comunicació pacient-professional-família amb sistemes electrònics de comunicació augmentada en casos especials, i amb el permís d'un ús responsable de la telefonia mòbil per part dels pacients, són altres de les propotes. 

Imatge de l'UCI neonatal
Imatge de l'UCI neonatal | LleidaDiari.cat

 

Així mateix, la Unitat de Cures Intensives de Pediatria també ha posat en marxa un seguit de mesures que segueixen aquesta línia d'humanització. Els nadons prematurs que ingressen en aquesta unitat també requereixen unes atencions especials, així com les seves famílies. Des de fa anys, l'OMS i l'UNICEF han posat en marxa la Iniciativa per a la humanització de l'assistència al naixement i la lactància (IHAN), que consta de quatre fases de les quals l'Hospital Arnau està iniciant la tercera. Aquesta iniciativa pretén afavorir les pràctiques que protegeixen, promouen i donen suport a l'alletament matern de forma exclusiva des del naixement.


Comentaris

envia el comentari