Catalunya Diari

Larrosa opta per deixar per a la pròxima legislatura la tramitació del POUM

L'alcalde vol evitar que l'estratègia política en període electoral pugui influir en el debat del nou planejament urbanístic

Pla mitjà de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa
Pla mitjà de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa | LleidaDiari.cat

L'alcalde Fèlix Larrosa ha decidit ajornar la tramitació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lleida fins després de les municipals, tal com demanaven alguns grups de l'oposició. Tot i que Larrosa havia expressat la seva voluntat de convocar en l'actual mandat un ple extraordinari per tal de portar a aprovació el document, finalment ha optat per deixar-lo per a la pròxima legislatura per tal d'evitar que l'estratègia política partidista en ple procés electoral pugui condicionar el debat sobre el planejament urbanístic de la Lleida dels pròxims quinze anys, segons avança Segre i han confirmat a l'ACN des de la Paeria.

Per tant, serà el govern de la Paeria que surti escollit després del 26-M l'encarregat de tirar endavant el nou POUM. Larrosa vol evitar, d'aquesta manera, que l'estratègia dels partits en període electoral pugui condicionar el posicionament que acabessin adoptant en relació amb el nou POUM. La voluntat de l'alcalde de Lleida és poder portar a aprovació provisional del ple el document en la pròxima legislatura. Cal recordar que en la comissió extraordinària municipal d'Urbanisme, celebrada el 10 d'abril, només el PSC va votar a favor del nou POUM, després que Cs i PP s'abstinguessin, i la resta de grups es pronunciessin en contra del document.

Fèlix Larrosa també responsabilitza la Generalitat del retard en la tramitació del POUM

Fèlix Larrosa també responsabilitza la Generalitat del retard en la tramitació del POUM, ja que el govern municipal preveia poder aprovar el document abans. «Fins a principis d'abril no vam disposar de l'informe final de la Comissió territorial d'Urbanisme» «la resolució de les al·legacions estava molt condicionada a aquest document», ha declarat Larrosa a Segre.

Els grups municipals del PDeCAT, Crida-CUP, Comú de Lleida i ERC-Avancem havien criticat les «presses» del govern de la Paeria per portar a aprovació provisional el POUM i havien demanat ajornar-ne la tramitació a la pròxima legislatura municipal. Els grups demanaven més temps per poder analitzar els canvis proposats entre el document que es va aprovar inicialment ara fa gairebé un any i la proposta que Larrosa pretenia portar a aprovació del ple aquest mandat.

Prohibeixen un acte de l'alcalde de Lleida en sortir-se de la llei electoral

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Lleida ha prohibit la celebració d'un acte de presentació del projecte de millores al polígon industrial 'El Segre' que tenia previst fer aquest dimecres l'alcalde de Lleida i candidat del PSC, Fèlix Larrosa. Junts per Catalunya ha denunciat aquest acte a la Junta després que s'haguessin enviat invitacions a empresaris d'aquest polígon.

La formació independentista també ha denunciat quatre publicacions més al web de la Paeria en considerar que es feia difusió de mèrits però la JEZ només n'ha prohibit dues que fan referència a informacions sobre la creació d'una borsa jove d'habitatge i la renovació del paviment de 17 àrees de jocs infantils de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari