Catalunya Diari

L'assemblea del Comú aprova el document de programa i debatrà dissabte la fórmula electoral escollida de cara a les municipals

L'assemblea del Comú aprova el document de programa i debatrà dissabte la fórmula electoral escollida de cara a les municipals| Redacció - Fotografia: Comú de Lleida

 

Prop d'un centenar de persones, a títol individual o com a representants dels diferents col·lectius i formacions polítiques que participen en aquest procés, han participat en l'assemblea oberta del Comú celebrada aquest dissabte a l'Ateneu Popular de Ponent. Una assemblea on ha predominat el debat i els consensos, i que representa un altre pas cap a la confluència de cara a les municipals 2015 a Lleida.

L'Assemblea s'ha obert amb l'aprovació de l'acta de la darrera assemblea i l'exposició de l'estat de comptes del Comú que, responent a l'objectiu de màxima transparència, es poden consultar, fins al darrer cèntim, al web. Seguidament s'ha exposat el resultat de les trobades que ha mantingut el Comú en els darrers mesos amb diferents forces polítiques. En aquest sentit, s'ha explicat que, en línies generals, en les aportacions de formacions polítiques i d'altres persones i col·lectius hi ha hagut un consens gairebé total en el treball programàtic que ha generat un document de programa que segueix obert i que l'Assemblea ha aprovat per unanimitat i amb aplaudiments. En canvi, no hi ha hagut un acord tant ampli en altres dos qüestions: quines forces es poden sumar al Comú i amb quina fórmula jurídica entre els dos tipus de candidatura possibles: agrupació d'electors o coalició de partits.
 
Precisament la fórmula electoral ha generat el debat més ampli. La comissió d'enllaç (integrada per totes les comissions que treballen des de fa any i mig dins el Comú de Lleida) ha proposat a l'assemblea confluir en una agrupació d'electors que, si prospera i suma prou força, pugui presentar-se a les eleccions municipals del mes de maig de 2015 a Lleida.
 
Davant la falta de temps per completar el debat i poder donar veu a tothom qui ho havia sol·licitat, i emparant-se en el que estableixen els estatuts del Comú, s'ha convocat una assemblea extraordinària per al proper dissabte 25 d'octubre, on l'únic punt de l'ordre del dia serà el debat de l'esmentada proposta i la votació. L'hora i el lloc d'aquesta assemblea extraordinària es comunicaran dimarts, així com les diferents opcions per exercir a dret a vot (presencial i no presencial) que tindran totes les persones adherides fins aquest dissbate al Comú.


Comentaris

envia el comentari