Catalunya Diari

L’Associació Antisida de Lleida celebra el Dia de la Prova per fomentar i promoure la detecció precoç del VIH

L’Associació Antisida de Lleida celebra el Dia de la Prova per fomentar i promoure la detecció precoç del VIH| Redacció - Fotografia: @antisidalleida

 

L’Associació Antisida de Lleida celebra aquest dilluns el Dia de la Prova per fomentar i promoure la detecció precoç del VIH. Per aquest motiu, instal·larà un estand informatiu al Campus de Cappont, davant del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, de les 10.00 a les 18.00 hores. Així mateix, l'entitat també obrirà la seva seu de forma continuada per realitzar, sense cita prèvia, la prova ràpida del VIH d’11.00 a 19.00 hores.

L’objectiu de realitzar el test ràpid permet detectar el més aviat possible si una persona està infectada pel VIH i permetre a la persona beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.  
 
A Catalunya des de l’any 1981 s’han diagnosticat més de 15.000 casos de sida i a Lleida, des del 2001, s’han detectat a la demarcació més de 500 casos de VIH. A més, s’estima que al voltant de 30.000 persones a Catalunya estan infectades per VIH, tot i que moltes d’aquestes persones ho desconeixen.


Comentaris

envia el comentari