Catalunya Diari

L'atur a Lleida s'incrementa en 488 persones al setembre

L'atur a Lleida s'incrementa en 488 persones al setembre| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)En aquest sentit, des del sindicat afirmen que aquestes dades constaten "el miratge" dels últims mesos pel que fa a lleugeres pujades causades per l’estacionalitat en la contractació, com ja havia advertit el sindicat.

Aquest augment de l’atur de l’1,77 es una mostra que, arribada la tardor, es torna a fer palès la destrucció contínua d’ocupació a causa de les equivocades polítiques dels governs. Per sectors, agricultura i serveis són els que més atur han generat, fet que explica clarament aquesta temporalitat.

La UGT-Terres de Lleida veu marcadament preocupant el fet que les darreres xifres indiquin que 8.866 lleidatans inscrits a les oficines del SOC no rebin ja cap tipus de prestació. Aquesta xifra podria ser molt superior, ja que molts lleidatans i lleidatanes ja no figuren ni inscrits a les oficines d’ocupació, ja sigui perquè són aturats de llarga durada i no troben feina o perquè han emigrat a d’altres països. També alarmant és la xifra que 1.877 joves lleidatans de menys de 25 anys estiguin parats sense feina.
La UGT-Terres de Lleida exigeix novament la retirada de la reforma laboral i l’activació de noves polítiques d’ocupació, orientació i acompanyament en la inserció. També el reforçament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).Comentaris

envia el comentari