Catalunya Diari

L'atur augmenta de 96 persones al novembre a Lleida

A les comarques lleidatanes, la desocupació torna a disminuir en termes anuals després de sis mesos d’increments

El nombre total de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de Lleida durant el mes de novembre continua creixent. En aquest sentit, durant el mes passat ha crescut la xifra en 96 persones respecte al mes d'octubre, arribant als 21.444 aturats, segons xifres del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. No obstant això, és el millor mes de novembre des del 2015, quan la desocupació va disminuir de 285 persones. En l'àmbit català, l'atur ha augmentat en 3.208 persones al mes de novembre, arribant als 394.405 aturats. Per sectors, l'atur ha caigut lleugerament en tots els sectors, menys al sector serveis, un fet que explica aquest augment de la desocupació al novembre.

Les dades presentades aquest mes de novembre encara estany lluny dels resultats obtinguts abans de l'inici de la crisi. I tot i que se signen més contractes, aquests són menys indefinits i més temporals. Segons dades de la UGT, el 86,02% de la contractació realitzada aquest mes ha estat temporal, el 80,91% de la contractació ha estat del sector serveis (227.439 contractes) i el 69,43% del total de la contractació d'aquest mes ha estat temporal i del sector serveis (195.161 contractes). 

 

Les mesures que proposa la UGT davant la pujada de l'atur

Per aquest motiu, des de la UGT es continua exigint la derogació immediata de les reformes laborals imposades; acabar amb l'ocupació precària, temporal, de curta durada i amb salaris baixos; utilitzar la contractació indefinida i la jornada completa; salaris dignes; que cap conveni estigui per sota dels 14.000 euros anuals; un servei públic d'ocupació amb més recursos humans i econòmics, per impulsar polítiques actives d'ocupació públiques de qualitat; i una reforma global, integrada i consensuada de la protecció assistencial per desocupació. 

La sèrie del ministeri de Treball, que comença el 1996, indica que el mes de novembre tradicionalment ha estat un mes on l’atur registrat s’ha incrementat, només amb l’excepció dels anys 1997, 2010, 2014 i 2015.  Un fet rellevant és que en termes anuals, la desocupació a Catalunya manté la seva tendència a la baixa iniciada el juliol del 2013, cosa que suposa encadenar 65 mesos de caigudes continuades. 


Comentaris

envia el comentari