Catalunya Diari

L'Audiència de Lleida arxiva la denúncia contra els propietaris de la discoteca River per la caiguda d'una noia

L'Audiència de Lleida arxiva la denúncia contra els propietaris de la discoteca River per la caiguda d'una noia| ACN - Fotografia: River Lleida

L'Audiència de Lleida ha arxivat definitivament, com ja ho va fer abans el jutjat d'instrucció 3 de Lleida, a petició de la fiscalia, la denúncia contra els propietaris de la discoteca River de Lleida, investigats per un delicte de lesions imprudents per un fets ocorreguts l'any 2013 en considerar que no queda acreditat un delicte penal.

El 14 d'abril d'aquell any una noia de 18 anys va caure al buit des d'una terrassa del local. La jove celebrava la majoria d'edat amb els companys de classe de l'Institut Màrius Torres, on estudiava segon de batxillerat. La noia estava asseguda a la barana de la terrassa superior, va perdre l'equilibri i va caure d'esquena des de set metres. La jove va impactar contra el paviment i va patir ferides d'extrema gravetat i va estar un mes i mig en coma. El jutge considera que, tot i que la terrassa no estava habilitada per a l'ús públic tot i que s'utilitzava per sortir a fumar, "comptava amb una barana d'una alçada de 88 centímetres i una amplada de 38, més que suficient per evitar caigudes".

L'Audiència de Lleida ha desestimat el recurs presentat per la família de la noia i confirma íntegrament la sentència del jutjat d'instrucció 3 de Lleida. En el seu escrit, l'Audiència recull que amb la reforma de la llei, les lesions greus causades per una imprudència lleu es deriven a la via civil o administrativa (no pas penal) amb l'objectiu de reclamar una indemnització, ja que en aquest cas, "no queda acreditada l'existència d'una actuació negligent". Així, el jutge entén que no pot imputar-se als propietaris del local una responsabilitat penal perquè la terrassa s'utilitzés de manera indeguda (per sortir a fumar quan era una sortida d'emergència). I conclou: "No existeixen, doncs, elements objectius per acreditar un delicte de lesions imprudents i la reparació del dany haurà de fer-se per via civil o d'una reclamació administrativa, però no per la via penal".


Comentaris

envia el comentari