Catalunya Diari

L'Audiència de Lleida confirma la multa de 150 euros a cinc activistes de la PAH de Lleida que van ocupar un banc

L'Audiència de Lleida confirma la multa de 150 euros a cinc activistes de la PAH de Lleida que van ocupar un banc| Text i fotos: ACN

 

L'Audiència de Lleida ha condemnat a pagar 150 euros a cinc activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida per ocupar l'oficina de Catalunya Caixa de la plaça Sant Joan de la capital del Segrià durant tres dies. 

La sala ha rebutjat el recurs presentat per la defensa dels acusats i ratifica així la sentència del jutjat d'instrucció 2 de Lleida que va condemnar a fer front a aquesta multa cinc dels catorze activistes jutjats per haver ocupat entre el 12 i el 15 de novembre del 2015 l'oficina fora de l'horari d'obertura al públic en contra de la voluntat del titular. L'ocupació es va fer per reclamar solucions per a tres casos de desnonament i els condemnats defensaven que només esperaven una negociació que mai va arribar però que no van fer cap dany a l'oficina.
 
De moment, segons la PAH, aquesta és l'única condemna d'aquestes característiques contra activistes antidesnonaments a Ponent ja que el titular del jutjat d'Instrucció 4 de Lleida finalment va arxivar la causa contra onze membres de la Plataforma que van ocupar una oficina del BBVA a la rambla de Ferran de Lleida el passat 26 i 27 de novembre de 2015 perquè l'entitat bancària va renunciar a seguir endavant amb accions civils o penals i va retirar l'acusació contra ells. Inicialment el BBVA acusava els onze activistes de pertorbació de l'activitat normal de l'oficina, coaccions, danys i també d'entrada per la força o de permanència en establiment i oficina fora de l'horari d'obertura, la qual cosa podria haver comportat fins i tot penes de presó. La defensa demanava l'absolució ja que considerava que no es va cometre cap delicte i que es tractava d'una acció reivindicativa.


Comentaris

envia el comentari