Catalunya Diari

L'empresa lleidatana Biovert s'introdueix a Sud-àfrica amb una primera comanda de 17 tones de nutrició vegetal

La firma de Corbins distribuirà directament a agricultors o botigues especialitzades els seus productes per a la millora del rendiment i la qualitat dels cultius

Imatge general de la façana de l'empresa Biovert de Corbins
Imatge general de la façana de l'empresa Biovert de Corbins | LleidaDiari.cat

L'empresa lleidatana Biovert, especialitzada en la producció de nutrició vegetal, s'ha introduït a Sud-àfrica a través d'un acord amb un distribuïdor local que li ha permès exportar una primera comanda de disset tones de bioestimulants, segons ha informat aquest diumenge en un comunicat el departament d'Empresa i Coneixement.

Els productes de la firma amb seu a Corbins es distribuiran directament a agricultors o a botigues especialitzades del país. Per aquest projecte d'internacionalització Biovert ha comptat amb el suport d'ACCIÓ –l'agència de la Generalitat per a la competitivitat de l'empresa- a través de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions a Johannesburg. Biovert es dedica a l'elaboració a Catalunya de productes per a la millora del rendiment i la qualitat dels cultius, a partir de la seva pròpia tecnologia. 

És el cas de bioestimulants, fertilitzants, condicionadors de sòl i aigua o productes per a l'aportació de nutrients o per incrementar la resistència per a tot tipus de cultius. Amb seu a Corbins, factura actualment nou milions d'euros, aproximadament el 70% del qual és resultat de l'exportació. L'empresa celebra aquest 2018 trenta anys i compta amb al voltant de 40 treballadors.

  

  

D'acord amb el Business Unit Manager de Biovert per a Àfrica, Juan Giménez, «Sud-àfrica és un país amb molt potencial, on l'agricultura té un pes molt important sobre l'economia i que ofereix moltes hectàrees de terreny per a cultius molt diversos». Segons Giménez, l'objectiu de l'empresa per a aquest mercat és «arribar a exportar deu contenidors de productes cada any i incrementar entre un 20 i un 25% les vendes durant els cinc anys vinents».

Biovert ja està present en mercats del Nord d'Àfrica, com el Marroc, Algèria, Egipte i Tunísia, però espera ampliar la seva presència al continent gràcies a aquest acord. D'altra banda, Giménez destaca l'experiència de l'empresa en altres mercats «molt diferents però que tenen agricultures molt similars a la sud-africana i treballen cultius semblants com les hortalisses, algunes fruites, la soja o el blat de moro», com és el cas de Mèxic, Turquia o Grècia, fet que els permet aplicar els seus coneixements en aquest país.


Comentaris

envia el comentari