Catalunya Diari

Les denúncies efectuades en matèria de civisme disminueixen un 9,08% durant el primer semestre de l’any

Les denúncies efectuades en matèria de civisme disminueixen un 9,08% durant el primer semestre de l’any| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Algunes d'aquestes dades s'inclouen al balanç del primer semestre del 2012 de l’Ordenança de Civisme a Lleida, que s'ha donat a conèixer aquest matí. L’alcaldessa accidental, Sara Mestres, ha presidit l'acte i ha remarcat "l’alt nivell de civisme i convivència existent a la ciutat". Així mateix, ha posat en relleu "la bona tasca realitzada per la Guàrdia Urbana i els agents cívics en aquest àmbit", un fet que segons ha explicat "s’ha de treballar, també, des de les escoles i des de les famílies".
 
Les actuacions de la Guàrdia Urbana relacionades amb anomalies a la via pública –enllumenat, mobiliari urbà, clavegueram, neteja- han passat de 688 els sis primers mesos de 2011 a 797 el mateix període de 2012. Les actuacions relacionats amb drogues també registren una davallada considerable, al passar de 302 el primer semestre de 2011 a 280 durant el primer semestre de 2012. Els serveis relacionats amb els menors han disminuït un 10,67%.
 
Mestres ha destacat el significatiu descens de venta ambulant a la via pública, que ha disminuït un 79,04%, passant de 6.332 intervencions el primer semestre de 2011 a 1.327 intervencions el mateix període de l’any anterior. Segons Mestres, aquestes xifres posen de manifest l’especial èmfasi que s’ha fet per reduir aquesta pràctica.
 
La Guàrdia Urbana, en canvi, ha augmentat les actuacions realitzades en matèria d’auxili al ciutadà, que inclou ajuts a la gent gran, malalts o accidentats, passant de 1.060 actuacions el 2011 a 1.117 el 2012. D’altra banda, el cos de seguretat local també ha augmentat en un 33,3% les intervencions en matèria d’incendis -incendis de matolls, incendis a domicilis, contenidors, etcètera- passant de 198 el 2011 a 264 el 2012.
 
Menys accidents de trànsit i atropellaments
Els accidents de trànsit a Lleida han disminuït un 13,6% els sis primers mesos de l’any. Els atropellaments també s’han reduït, en aquest cas un 20%, els darrers sis mesos. Aquestes xifres posen de manifest, segons l’alcaldessa accidental, una millora clara del trànsit i l’aposta per una millor mobilitat a la ciutat.
 
L’alcaldessa accidental també ha assenyalat que les actuacions amb ciclomotors i motocicletes –sonometries, denúncies per sorolls, denúncies per estacionament, denúncies per documentació, denúncies per assegurança, denúncies per casc, denúncies per ITV, etcètera-, han disminuït un 38,27% el primer semestre de l’any.
 
Els agents cívics han realitzat 30.061 actuacions a la ciutat el primer semestre de l’any, segons ha explicat Mestres. Entre aquestes dades, destaquen les 6.073 actuacions en matèria de trànsit i les 18.952 actuacions assistencials.Comentaris

envia el comentari