Catalunya Diari

Les línies blanques en el pollastre cru són una mostra que la carn és de mala qualitat

Té un 224% més de greix i menys de la meitat de proteïnes

A l'esquerra, el pollastre en bones condicions; al mig, el que trobem als supermercats; i a la dreta, el que es reutilitza per a salsitxes o nuggets | Cedida
 

És probable que alguna vegada hagis vist que els pits de pollastre tenen algunes línies blanques i no n'hagis fet cas. Segons informa The Sun, estaries cometent un error si ho fessis perquè es tracta del primer senyal que no estem davant d'una bona carn. Un estudi de la Universitat d'Arkansas i de Texas A&M ha alertat que aquesta anomalia es deu a les males condicions de cria de les aus i assegura que s'han anat incrementant en els últims anys.

Aquestes línies blanques solen situar-se paral·lelament a les fibres musculars i signifiquen que el pollastre va acabar malalt per no poder moure's, provocant una manca muscular. Aquest dèficit es compensa amb diferents additius i hormones de creixements que fan que creixin més i en poc temps. Aquest tipus de carns no solen tenir bon gust, són més greixoses i no absorbeixen tan bé l'oli vegetal. El contingut de greix que pot arribar a tenir és d'un 224% comparat amb la carn sense línies blanques, a més de tenir una quantitat de proteïna gairebé dues vegades menor.

«En els últims anys la quantitat d'aquesta carn ha augmentat substancialment. Trobem diferents malalties musculars en el 96% de la carn de 285 fragments estudiats en el laboratori», lamenta l'estudi. La demanda de pollastre creix molt ràpid, fet que comporta que els agricultors hagin de produir més aus en menys temps. El 1950, els pollastres comercialitzats pesaven un quilo i mig i tenien 30 dies, mentre que el 2015 els pollastres que es venen pesaven tres quilos i tenien 47 dies. No obstant això, un portaveu del Consell Nacional del Pollastre dels Estats Units considera que es tracta d'un petit percentatge de pollastres i assegura que es tracta d'un aliment saludable.

Pit de pollastre amb algunes línies blanques | Cedida

Comentaris
David
Com es pot escriure noticies de rigor sense tenir fonts fiables, soc grange de pollastres de engreix i especialitzat en ciencia i salut animal.Estic completament en contra d'alguns apartats de la noticia. Sobretot sobre les hormones, en aquest pais es ilegal donar hormones als pollastres. El creixement tant rapid es degut a la evolucio genetica i al benestar animal. Serieu tan amables de retira la noticia, en cas contrari s'agafaran mesures per informacions falses.

envia el comentari