Catalunya Diari

Les ludoteques de Lleida recuperen els tallers de formació per a mares i pares

Les ludoteques de Lleida recuperen els tallers de formació per a mares i pares| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

  Aquest programa, que es va posar en marxa el passat de mes de novembre i s’adreça a infants de totes les edats, des de nadons fins a adolescents, fomenta la participació i convivència de les famílies i els seus infants en un entorn formatiu i lúdic com són les ludoteques municipals.
 
Davant la bona acceptació d’aquest programa, que en la seva primera edició finalitzarà el proper mes de març, comptarà amb una segona edició a la primavera.
 
Les sessions tenen lloc els dissabtes a la xarxa de ludoteques municipals i es realitzen en compliment de la recomanació resultat del primer informe que va realitzar l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de Lleida, en què es va fer explícita la necessitat de potenciar la formació de les mares i els pares per tal de proporcionar els mecanismes per implementar les seves responsabilitats en la criança i la educació dels fills. Es tracta d'intervencions de curta durada, 3-4 sessions, en les quals es treballen diferents aspectes de la relació entre els pares i els seus fills i filles. És un programa pensat per a infans de totes les edats que té com a denominador comú desenvolupar accions que potenciïn els vincles familiars.
 
El model de formació que presenta la regidoria d'Educació complementa els altres de Preservació Familiar que es porten a terme per atendre a les famílies i se centra en la intervenció amb famílies en general, en actuacions en el temps d’oci i temps lliure dels seus fills i filles.
 
La temàtica dels tallers van des de les estratègies per explicar contes infantils, massatge per a nadons, iniciació als jocs de taula o atansar els espais de navegación d’internet a pares i mares sense coneixements d’informàtica.


Comentaris

envia el comentari