Catalunya Diari

Les millors acrobàcies aèries tornen a l'aeroport d'Alguaire

Les millors acrobà cies aèries tornen a l'aeroport d'Alguaire| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

èxit aconseguit l’any passat

Uns 16 pilots d’arreu d’Espanya competiran en les cinc categories que van des del Trofeu Futur, on els pilots amb menys experiència tasten per primera vegada la pressió de la competició, fins a la categoria Ilimitada, on els millors pilots posen els seus avions al límit amb acceleracions que forcen a l’avió a més de 10 vegades el seu propi pes, amb velocitats que arribaran als 400 km/hora. Com a novetat de l’edició d’enguany, el públic podrà visitar els avions que participen en la competició, com els Sukhoi 26, Extra 330SC, Zlin Z-50L, CAP-10B, Staudacher 300 o, fins i tot, un avió experimental construït pel seu propi pilot, l’Akropirat. Diumenge al matí tindrà lloc un gran final de vol acrobàtic en formació, on es podrà observar els millors pilots del moment.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el director del Comitè Organitzador del CEVA, Daniel Ventura, el President de l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell, Carles Martí, i el President del Reial Aeri Club de Lleida, Josep Mª Niubó, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso, han presentat aquest dimarts el certamen, que aplegarà les millors acrobàcies aèries. El paer en cap ha agraït els organitzadors el fet de seguir apostant per l’Aeroport Lleida-Alguaire per acollir aquest certamen. Per la seva banda, Carles Martí ha remarcat que l’aeroport lleidatà és un lloc ideal per celebrar un esdeveniment de vol acrobàtic, un tipus d’aviació que complementa bé amb l’aviació comercial. De fet, segons ha remarcat Martí, el sector de l’aviació és un sector econòmic que també genera activitat comercial i llocs de treball. Finalment, Daniel Ventura ha afegit que Lleida ha competit amb altres candidatures com Requena, Màlaga i Ocaña, entre altres municipis, per acollir aquesta competició, però la Real Federació Aeronàutica Espanyola ha escollit Lleida després de l’èxit aconseguit en l’edició de l’any passat.

El Campionat està organitzat per l'Aeroclub Barcelona-Sabadell i te el patrocini d'AIR BP, proveïdor de combustible d'aviació, i la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, Aeroports de Catalunya, la Federació Aèria Catalana, i la Real Federación Aeronáutica Española.

L’acte s’engloba dins la Festa Major de Maig, recuperant així una tradició que va començar l’any 1911, quan es va fer el primer vol a Lleida dins els actes organitzats amb motiu de la festa major, de la mà de Leoncio Garnier. L’activitat va continuar durant els anys anteriors a la guerra civil, on era habitual veure algun festival aeri durant les festes grans de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari