Les seccions d'Ensenyament d'UGT i CGT a Lleida denuncien que el nou curs comença amb més retallades

Les seccions d'Ensenyament d'UGT i CGT a Lleida denuncien que el nou curs comença amb més retallades| Text i fotos: ACN

 

Els sindicats denuncien que el nou curs escolar, que comença aquest dimecres, dia 1 de setembre, ho fa amb més retallades. La secció d'Ensenyament de la CGT a Lleida s'ha concentrat aquest dimecres davant els Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida per denunciar que "plou sobre mullat" i que aquesta situació, "cada vegada més precària", "agreujarà els problemes que fa anys que arrosseguem". 

Reclamen, per exemple que les substitucions es facin "des del primer dia" perquè és "essencial i urgent" per evitar que se'n ressentin els projectes educatius dels centres. Des de la UGT-Educació (FETE) han reclamat a través d'un comunicat que s'acabi amb els contractes d'un terç de jornada. Reivindiquen que només hi hagi dos tipus de contracte; el de jornada complerta (100%) i el contracte del 50% amb presència de mitja jornada en el centre; encara que sigui per cobrir una reducció d'un terç de jornada, ja que consideren que aquests últims, a més de suposar "salaris de misèria", no faciliten quelcom tan important en la tasca docent com és "involucrar-se en les activitats no lectives que programen els centres com a part essencial de l'acció educativa".
 
La CGT d'Ensenyament a Lleida, considera que les polítiques "agressives i destructores" del Departament d'Ensenyament vers l'escola pública, aboquen la comunitat educativa a la màxima "precarietat". Denuncien també que el nou Decret de Plantilles atorga a les direccions, amb uns criteris "massa subjectius i poc transparents", el poder de decidir "qui seran els afortunats que treballaran tot el curs 16-17". Així, "ara ens trobem amb 5.727 docents sense feina i amb poques esperances d'aconseguir un interinatge i entrar en aquesta roda, malgrat la seva antiguitat i les seves capacitats".
 
També denuncien el tancament d'escoles a la demarcació de Lleida, la qual cosa consideren una "sangria" a les zones rurals els últims anys, un fet que "afecta negativament tota la comunitat des d'un aspecte tant educatiu com social", asseguren. A més, recorden que les condicions de treball dels professionals han "empitjorat". 
 
Des de la CGT Lleida denuncien també el "centralisme administratiu" per a un territori de 240 quilòmetres de llargada. Per aquest motiu consideren "imprescindible" que hi hagi dos Serveis Territorials a la demarcació de Lleida per minimitzar la "precarietat" laboral dels docents, tal com passa a altres zones de Catalunya. "A Ponent tenim unes peculiaritats geogràfiques i socials que fan absolutament necessària la divisió del territori en dues delegacions, que repercutiria positivament en les condicions laborals dels docents, com en la mobilitat, la conciliació laboral i familiar, els accidents in itinere, la doble residència i les despeses extraordinàries que tot això comporta", afegeixen.
 
Per tot això, des de la CGT d'Ensenyament de Lleida demanen la dimissió del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, per la seva "incompetència" a l'hora de gestionar els reptes educatius actuals. A més, emplacen a la mobilització el professorat i les famílies per continuar lluitant per l'educació pública i aconseguir revertir la seva "degradació".
 
Per la seva banda, des de la UGT-Educació (FETE) denuncien que "amb afany estalviador i seguint la política continuista", el Departament no ha tingut en compte les necessitats organitzatives dels centres i ha deixat sense cobrir centenars de substitucions de personal per cobrir reduccions de jornada o situacions de baixa que el Departament ja té constància. Des de la UGT reclamen que els propers processos de selecció de substituts s'avancin per evitar trobar-se amb nomenaments telemàtics amb data d'inici de contracte del dia 12, el mateix dia que els alumnes arriben als centres educatius.Comentaris

envia el comentari