Catalunya Diari

Les targetes 'Hores Blaves' de Lleida perden el saldo acumulat aquest mateix dilluns

Les targetes 'Hores Blaves' de Lleida perden el saldo acumulat aquest mateix dilluns| Laura Biela - Fotografia: L. Biela / Ajuntament de Lleida

 

Tots els veïns de la ciutat de Lleida que encara tinguin saldo a les targetes 'Hores Blaves' el perdran aquest mateix dilluns, dia en que s'acaba el primer any del projecte. A partir de dimarts podran seguir acumulant nous diners, tot i que els acumulats fins a la data els perdran.

Tot i que molts ciutadans de Lleida es pensaven que el saldo era acumulatiu encara que s'iniciés un nou any, no serà així. Fonts de l'Ajuntament de Lleida, consultades per lleidaalminut.com, asseguren que els diners 'caducaven' després dels quatre períodes en els que es podien acumular hores, una condició que no s'especifica enlloc: ni en les primeres informacions publicades en el projecte, ni a la carta que reben els lleidatans per informar-los del nou projecte. Val a dir que aquesta dada tampoc apareix a la nova carta d'enguany.
 
Ara, tots ells es troben que a partir d'aquest dilluns deixaran de tenir diners a la seva targeta 'Hores Blaves' i hauran de tornar a acumular 'bon comportament' per aconseguir diners de nou. Això sí, saben que un cop finalitzi els quatre trimestres es tornaran a quedar sense el saldo acumulat.
 
Una mesura que molts usuaris de la zona blava de Lleida no contemplaven, ja que no se'ls havia informat com és degut. Ara es lamenten d'aquesta decisió municipal i es queixen de no haver rebut les explicacions pertinents. 
 
Nou període 'Hores Blaves'
El nou període de la targeta 'Hores Blaves' s’inicia el proper dimarts 1 de març. Els usuaris que ja tinguin targeta no caldrà que la tornin a expedir, és a dir, podran carregar les noves hores gratuïtes en la mateixa targeta. En el cas dels nous usuaris, el cost de l’expedició de la targeta serà de dos euros.
 
La targeta permet un màxim de 50 hores anuals dividides en quatre períodes de 12,5 hores per gaudir d’aparcament gratuït a Lleida sempre que no s’hagin tingut sancions en el trimestre anterior. Les hores que no es carreguin en el període que pertoca no seran acumulables.
 
Els nous períodes d’avaluació i recàrrega són:

- 1r període avaluació del 1 desembre (2015) a 29 de febrer (2016). Dóna dret a gaudir les hores de l’1 de març - 31 de maig.


 


- 2n període avaluació del 1 de març - 31 de maig. Dóna dret a gaudir les hores de l’1 de juny - 31 d’agost.


 


- 3r període avaluació del 1 de juny - 31 d’agost. Dóna dret a gaudir les hores de l’1 de setembre - 30 de novembre.


 


- 4t període avaluació del 1 de setembre - 30 de novembre. Dóna dret a gaudir les hores de l’1 de desembre – 28 febrer  de 2017. Comentaris

envia el comentari