Catalunya Diari

L'exguàrdia civil de Lleida acusat de robar diners durant registres per droga falsos accepta catorze mesos de presó

L'exguàrdia civil de Lleida acusat de robar diners durant registres per droga falsos accepta catorze mesos de presó| Text i fotografia: ACN

 

L'exguàrdia civil de Lleida acusat de fer registres per droga falsos en habitatges per robar diners als inquilins ha acceptat catorze mesos de presó, després de reconèixer els fets. Les parts han arribat a un acord en què s'ha reduït substancialment la petició de pena inicial. 

La fiscalia demanava 8 anys i 3 mesos de presó per l'exagent, J. A. M. N., per un delicte de pertinença a grup criminal (9 mesos), dos robatoris amb intimidació (tres anys per cadascun) i un delicte d'usurpació de funció pública (un any i sis mesos). Finalment, però, s'ha retirat el delicte de pertinença a grup criminal, s'ha aplicat un atenuant per dilacions indegudes, s'ha rebaixat la petició de pena pels robatoris, que van tenir lloc el 14 i el 15 d'abril de 2011, a onze mesos de presó i el d'usurpació a tres mesos. El pacte s'ha fet al judici que ha tingut lloc aquest dimarts al penal 3 de Lleida. Es dóna la circumstància que l'exguàrdia civil va ser condemnat per estafar immigrants, cobrant-los diners a canvi de regularitzar la seva situació.
 
En els fets estaven involucrats tres homes més. Un d'ells, F. M. R., segueix desaparegut i els altres dos, A. S. i J. M. D. M., per a qui inicialment la fiscalia demanava 3 anys i 9 mesos de presó per a cadascú, van reconèixer els fets el 21 de juny i van acceptar un any de presó com a còmplices de dos delictes de robatori amb intimidació. Segons l'acord arribat aquest dimarts, els quatre acusats hauran de pagar una indemnització de 4.340 euros a les víctimes dels robatoris.
 
Tal com recull l'escrit de la fiscalia, mentre A. S. i J. M. D. M. escollien i vigilaven els habitatges, J. A. M. N. I F. M. R., es presentaven als pisos, ensenyaven credencials i deien als inquilins que eren Guàrdia Civils i que anaven a registrar l'habitatge perquè sospitaven que hi havia droga. Durant el fals registre, segueix l'escrit del ministeri públic, aprofitaven per robar els diners que trobaven a les cases. Se'ls acusa d'un primer robatori el 14 d'abril de 2011 a Balaguer, d'on es van endur 4.000 euros, i d'un altre al dia següent, el 15 d'abril de 2011 a Lleida, on van aconseguir un botí de 340 euros. 


Comentaris

envia el comentari