L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida millora la gestió dels quiròfans amb la geolocalització dels pacients

Imatge de la polsera de geolocalització

Imatge de la polsera de geolocalització | LleidaDiari.cat

 

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) ha inaugurat aquest dilluns un sistema pioner d'optimització de processos al bloc quirúrgic que permet visualitzar de forma integral tota l'activitat relacionada amb aquest servei amb l'objectiu de millorar-ne l'eficiència. El projecte està basat en un sistema de geolocalització de pacients a través d'una polsera que permet fer un seguiment en temps real de tot el procés quirúrgic, des de la precirurgia a la reanimació.

 

De la mateixa manera, el sistema permet fer un control dels temps i dels materials utilitzats, de manera que ajudarà a millorar la programació i la planificació del bloc quirúrgic. L'objectiu és oferir un millor servei als pacients i als familiars, que rebran informació permanentment actualitzada, gestionar de forma més eficient el bloc quirúrgic i reduir les llistes d'espera. El projecte és fruit d'un conveni de col·laboració de l'HUAV amb la multinacional de tecnologia mèdica Medtronic i l'empresa tecnològica Ikusi.

  

 

L'àrea quirúrgica de l'HUAV atén anualment una mitjana de 12.000 pacients, comptant operacions programades, urgències i CMA (Cirurgia Major Ambulatòria). Hi treballen 60 cirurgians i un centenar de professionals d'infermeria, auxiliars, zeladors i personal administratiu. Actualment compta amb catorze quiròfans, que s'ampliaran a divuit quan es construeixi el nou bloc quirúrgic a partir del 2019. Tot i que el projecte presentat avui es troba implementat en una primera fase als sis quiròfans de la tercera planta, s'ampliarà progressivament fins a cobrir la totalitat del servei, afegint-s'hi també els cinc quiròfans de l'Hospital Universitari Santa Maria, amb un total de 23 quiròfans.

Una infermera col·locant la polsera

Una infermera col·locant la polsera | LleidaDiari.cat

 

Maria José Abadías, directora de gestió de pacients i cap d'Urgències, ha subratllat el caràcter pioner d'aquesta tecnologia en tot l'Estat espanyol, «un sistema intel·ligent que aprèn de la informació que rep per optimitzar els fluxos i minimitzar les accions que no aporten valor». Tot això permetrà controlar els temps del procés quirúrgic per millorar l'eficiència del servei i, en última instància, reduir les llistes d'espera. Aquest nou model organitzatiu impactarà de forma positiva en la manera de treballar, en la relació entre professionals, pacients i familiars i situa l'HUAV com a centre pioner en innovació tecnològica en l'àrea de gestió.

Imatge del seguiment d'un pacient

Imatge del seguiment d'un pacient | LleidaDiari.cat