Catalunya Diari

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida passarà de tenir 14 a 18 quiròfans

El pressupost total del projecte serà de prop de dotze milions d'euros

Imatge de l'hospital
Imatge de l'hospital | LleidaDiari.cat

Infraestructures de la Generalitat, a proposta del Servei Català de la Salut, ha tret a concurs la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres de l'ampliació i reforma del Bloc Quirúrgic de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per un import de 671.131,22 euros. També el concurs de la redacció del projecte de les instal·lacions i la posterior direcció de les obres de l'ampliació i reforma de les instal·lacions del Bloc Quirúrgic de l'hospital per un import de 352.326,71 euros. Es dóna així un pas més en el projecte de construcció del nou espai quirúrgic, que ha de donar resposta a les necessitats de l'hospital en el conjunt del procés assistencial quirúrgic, ampliant i millorant la seva capacitat gràcies a la remodelació i ampliació de l'àrea existent, que passarà de catorze a divuit quiròfans.

  

La intervenció es basa en un avantprojecte redactat d'acord amb un programa funcional i preveu l'ampliació en 1.595 metres quadrats de l'actual espai, mitjançant un nou volum edificat ampliant la planta tercera, on actualment ja s'ubica una part del Bloc Quirúrgic i instal·lacions vinculades. Així mateix, el projecte haurà de resoldre l'accessibilitat i l'evacuació, amb nous nuclis de circulacions verticals i emergències. El pressupost estimat de les obres d'aquesta reforma i ampliació és d'uns 8.000.000,00 euros i el pressupost estimat de les instal·lacions d'aquesta reforma i ampliació és d'uns 4.000.000,00 euros.

Així doncs, el pressupost total del projecte serà de prop de dotze milions d'euros als quals s'haurà de sumar l'adquisició dels equipaments d'alta tecnologia que suposarà també una inversió elevada. Cal recordar que, el 2014, la Diputació de Lleida va destinar dos milions d'euros, a executar la primera fase del nou Bloc Quirúrgic, que va consistir a deixar l'actual Bloc preparat per afegir-hi més superfície en una de les seves plantes. L'ens provincial també va incloure dintre d'aquest ajut l'avantprojecte d'aquesta reforma i ampliació del bloc quirúrgic amb una inversió de 150.000 euros i que ara serveix com a base d'aquesta reforma i ampliació.


Comentaris

envia el comentari