Catalunya Diari

L’Hospital Arnau de Vilanova s’adhereix a la campanya «No puc esperar!»

A la província de Lleida sumen al voltant de 700 persones afectades
Imatge d'una porta de l'Arnau amb el distintiu de la campanya
Imatge d'una porta de l'Arnau amb el distintiu de la campanya | LleidaDiari.cat

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova s’ha adherit a la campanya «No puc esperar!», un projecte de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa que pretén facilitar el dia a dia de les persones que a causa de la seva patologia necessiten utilitzar un lavabo urgentment. També es vol conscienciar la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals i les necessitats dels afectats, que a la província de Lleida sumen al voltant de 700 persones.

 

Es tracta d’una campanya divulgativa que implica entitats públiques i establiments comercials i que es basa en l’ús d’una aplicació mòbil amb geolocalització que permet ubicar els lavabos més propers de les entitats i establiments adherits al projecte. Aquests llocs estan identificats mitjançant adhesius amb el logotip «No puc esperar!», de manera que els pacients, mostrant una targeta identificativa i sense haver de donar cap explicació ni trobar-se en un compromís, poden accedir de manera gratuïta als lavabos.

 

Els destinataris d’aquesta iniciativa són pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, etc. Un dels problemes que més angoixa provoca a aquests pacients és la necessitat contínua i de vegades imprevisible d’anar al lavabo, fet que els dificulta sortir de casa per por de no trobar-ne un d’accessible en el moment necessari. El projecte compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Societat Catalana de Digestologia, de l'Institut Català de la Salut, i del Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU).Comentaris

envia el comentari