Catalunya Diari

L'hotel Condes de Urgel de Lleida canvia el seu format per oferir apartaments de lloguer

L’establiment tanca temporalment durant l’estiu per portar a terme els treballs i la reorganització de les instal·lacions

Imatge de l'hotel Condes de Urgel de Lleida
Imatge de l'hotel Condes de Urgel de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Hotel Condes de Urgel de Lleida va tancar temporalment aquest dilluns per tal de portar a terme els treballs i la reorganització interna necessaris per adaptar-se a un nou format turístic d'habitatges residencials. Segons han informat des del mateix hotel, els nous inversos que participen en la iniciativa estan ultimant el projecte, que preveu possibles formats d'hotel, apartaments de lloguer i zona d'habitatges residencials.

A demanda dels seus clients actuals, l'hotel mantindrà operativa la zona de sales per a esdeveniments, zona de congressos i Saló Panoràmic, que en funció de les obres de remodelació estaran disponibles per a actes puntuals.

Cal recordar que l'edifici, construït l'any 1970, compta amb 18.000 metres quadrats construïts i alberga actualment les activitats d'un concessionari de cotxes i motos i una planta d'oficines, juntament amb l'hotel, que acull 94 habitacions i diverses sales per a esdeveniments. L'edifici, situat en el número 87 de l'Av. Barcelona, té un aparcament de 90 places en la seva terrassa interior de la primera planta. 

Un hotel amb una llarga història

L'hotel Condes de Urgel de Lleida va tancar les seves portes el 2014 després de diversos problemes amb l'empresa gestora en el seu moment. Els propietaris del Condes de Urgel en aquell moment, la família Rocafort, van lamentar el tancament de establiment, «fruit d’una pèssima gestió empresarial de Technology Hotels —grup que forma part de la cadena BlueBay Hotels & Resorts— que ha portat, entre altres conseqüències, a l’impagament dels treballadors», va explicar Ramon Rocafort, propietari de l'establiment.

No obstant aquest tancament, l'edifici va tornar a obrir el 2015, ara amb el nom de Senator Condes, del Grup Senator-Playas. La polèmica va tornar a estar servida, ja que el sindicat UGT-Terres de Lleida va denunciar que dels onze treballadors que van ser acomiadats el juliol de 2014 no es van reincorporar i, ni tan sols, se'ls va trucar per a una possible entrevista de treball. Finalment, després de l'obertura del 2015, l'hotel ha anat funcionant, en gran part, per la quantitat d'esdeveniments i festes que es duen a terme en les seves instal·lacions.


Comentaris

envia el comentari