Catalunya Diari

L'ICS lliura un glucòmetre adaptat a una persona cega de Lleida

Amb aquesta eina es millora l'autonomia dels malalts
Imatge d'arxiu d'un control de sucre | LleidaDiari.cat

Els centres d'atenció primària (CAP) de l'Institut Català de la Salut (ICS) han lliurat més de 150 glucòmetres adaptats a diabètics cecs des de l'any 2012 de tot el territori. Durant l'any 2017 n'han donat nou a Girona, sis a Barcelona, un a Lleida i un a la Catalunya Central. Aquests aparells permeten l'autocontrol i fomenten l'autonomia dels pacients en el seguiment de la patologia. Els glucòmetres dissenyats per a persones cegues disposen d'un sintetitzador de veu que notifica els nivells de sucre en sang i els darrers mesuraments. Per tant, els pacients no requereixen l'ajuda de terceres persones per dur a terme el control de la seva patologia i la dispensació posterior de la insulina.

Els professionals de l'ICS introdueixen les dades del pacient al dispositiu i ajusten el volum de l'aparell per adequar-lo a les seves necessitats. En el moment de lliurar l'aparell al pacient, el professional li explica com funciona i l'acompanya durant la primera mesura amb el nou glucòmetre. En les posteriors visites de seguiment de la patologia, el professional verifica que el pacient faci un ús correcte del dispositiu. 

 

El disseny del glucòmetre adaptat "fa que sigui una eina fonamental per a la salut d'unes 700 persones afiliades a la nostra organització per problemes de visió relacionats amb la diabetis", afirma Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya. La gran fita dels glucòmetres adaptats és que "faciliten la informació a l'usuari", afegeix Grau. El projecte ha estat possible gràcies a la petició de l'ONCE i a la receptivitat de l'ICS i del Consell Assessor sobre la Diabetis a Catalunya. L'empresa adjudicatària que proveeix aquests aparells l'any 2017 és DPP Internacional i ha estat escollida a través d'un procés públic de licitació.Comentaris

envia el comentari