Catalunya Diari

La famosa muralista lleidatana que s'alia amb el Banc dels Aliments

Es calcula que hi ha 35 kgs d’aliments per persona i any malbaratats únicament a Catalunya

Imatge de la muralista lleidatana Lily Brick
L’artista internacional d’origen lleidatà Lily Brick uneix esforços amb els Bancs dels Aliments per visibilitzar la lluita necessària contra el malbaratament alimentari | LleidaDiari.cat

El Banc dels Aliments de Barcelona són entitats sense ànim de lucre, que tenen com a objectius principals lluitar contra el malbaratament recuperant excedents alimentaris aptes pel consum humà i lluitar contra la pobresa, fent arribar els aliments recuperats, a persones en situació de precarietat alimentària, per tal de contribuir a garantir el dret a l'alimentació en el nostre entorn.

Segons dades de les Nacions Unides, es calcula que un terç dels aliments produïts anualment al món es llencen. A casa nostra, es calcula que comptant únicament el malbaratament provinent de les llars, la restauració i els comerços es generen aproximadament unes 262.000 tones d'aliments, cosa que equivaldria a uns 35 quilos per persona i any (dades Generalitat de Catalunya, 2011).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Lily Brick és una artista i muralista catalana que crea murals de gran format amb pintura en esprai en grans espais amb un estil proper a la poesia visual. Una artista amb una gran sensibilitat, també social. La col·laboració de Lily Brick amb els Bancs dels Aliments comença el passat novembre, l'artista, realitzà una sèrie solidària anomenada 'Chançon d'amour', de la qual destinà part dels beneficis al Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida i els beneficis íntegres de la primera làmina. A partir d'aquesta primera col·laboració, neix la iniciativa que avui us presentem.

Donar visibilitat a la lluita contra el malbaratament alimentari

Lily Brick realitzarà un gran mural per donar visibilitat a la lluita contra el malbaratament alimentari a la ciutat de Lleida. El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida ha posat en marxa una crida per a cercar sponsor per aquesta iniciativa que pretén sensibilitzar a la població sobre les conseqüències que té el malbaratament. La realització del mural està prevista a mitjan any 2022 i se situarà a la ciutat de Lleida.

Pensem que la lluita per un dret a l'alimentació adequada ha d'anar de la mà amb la lluita contra el malbaratament. Lluitar contra el malbaratament és una responsabilitat col·lectiva i decisiva en capgirar l'emergència climàtica que estem vivint. Combatre els efectes mediambientals del malbaratament és un imperatiu ètic que està al mateix nivell que el fet de no desaprofitar aliments en un context de pobresa alimentària.


Comentaris

envia el comentari