Catalunya Diari

L'impost català de begudes ensucrades entrarà en vigor l'1 de maig

La seva entrada en vigor estava prevista per al dia 1 d'abril
L'impost català de begudes ensucrades entrarà en vigor l'1 de maig. | SMC/Wikimedia Commons

 

L'impost català de begudes ensucrades entrarà en vigor l'1 de maig després de ser aprovat pel Parlament, tal com ha informat la Conselleria d'Economia. L'impost té dos tipus de gravamen, de vuit cèntims per litre i de dotze cèntims per litre, segons la quantitat de sucre de la beguda, i ha de repercutir-se al consumidor final, ja que el seu objectiu és reduir el consum excessiu d'aquests productes.

Es tracta d'un impost de pagament trimestral que el Govern va anunciar al novembre, però que es va tramitar a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2017 de la Generalitat, que no es va publicar fins el 31 de març, data que no va permetre que la nova mesura entrés en vigor l'1 d'abril com estava previst, tal com s'explicava al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El Govern va postposar l'entrada en vigor de la mesura fins que s'aprovés pel Parlament, i finalment començarà a aplicar-se el pròxim 1 de maig.

 

El nou gravamen s'aplicarà a refrescs o sodes, begudes de nèctar de fruites i sucs de fruites, begudes esportives, begudes de te i cafè, begudes energètiques, llets endolcides, begudes alternatives de la llet, batuts i begudes de llet amb suc de fruita, begudes vegetals i aigües amb gustos.Comentaris

envia el comentari