Catalunya Diari

L'IRTA i bonÀrea Corporació col·laboren per a innovar en agroalimentació

L'acord vol facilitar l'impuls de nous projectes cientificotècnics

Imatge de la signatura
Imatge de la signatura | LleidaDiari.cat

El director general de l'IRTA, Josep Usall, i el conseller delegat de bonÀrea Corporació, Ramon Alsina, han signat aquest dimecres a la seu de bonÀrea, a Guissona (Lleida), un acord marc de col·laboració a partir del qual s'exposa la voluntat de les dues empreses de formalitzar les relacions científiques, tècniques i econòmiques en els àmbits de la recerca agroalimentària que els són comuns. El conveni respon al reconeixement de les dues empreses com a aliats estratègics en el sector: l'IRTA com a empresa pública de la Generalitat de Catalunya orientada a la recerca i la innovació, i bonÀrea Corporació com a gran empresa agroalimentària vinculada a l'activitat ramadera, industrial i comercial. L'acord vol facilitar l'impuls de nous projectes cientificotècnics i fomentar les activitats de transferència de coneixement entre el sector públic i el privat.

Des de fa més de deu anys les dues institucions col·laboren amb diversos projectes en els àmbits de l'eficiència productiva, la sostenibilitat, el benestar animal, i la qualitat de la carn. Amb l'actual conveni s'amplia l'àmbit i s'estableixen reptes comuns a mitjà i llarg termini. Un dels principals reptes de l'IRTA és contribuir a la sostenibilitat de l'activitat agrícola i ramadera i de la indústria alimentària. bonÀrea Corporació treballa en tots els àmbits de la cadena de producció i distribució, pel que és un soci adequat per a impulsar projectes de recerca basats en els principis d'economia circular, amb l'objectiu d'obtenir resultats que enforteixin tot el sector.

L'IRTA, un referent per al sector a Europa

Més de 2000 professionals i 100 empreses es van citar a mitjans d'octubre a Mollerussa a la XXIII Jornada Fructícola que organitza l'IRTA, l'esdeveniment més gran fructícola del sud d'Europa. Un any més, la finca experimental que l'IRTA té a Mollerussa va ser el punt de trobada del sector de la fruita de Lleida i territoris propers. En aquesta jornada, que enguany celebrava la vint-i-tresena edició, l'IRTA segueix fidel al seu compromís de divulgació i transferència tecnològica, compartint els últims assajos i fent de plataforma per a l'intercanvi d'informació al sector fructícola.

  


Comentaris

envia el comentari