Catalunya Diari

Lleida acollirà els exàmens finals de gairebé 1.300 estudiants de la UOC

Lleida acollirà els exàmens finals de gairebé 1.300 estudiants de la UOC| Redacció - Fotografia: UOC

 La UOC, en una de les majors logístiques que es fan a Catalunya, mobilitzarà centenars d’efectius per a gestionar i coordinar l’examinació del total de 33.500 estudiants, xifra que supera la de la selectivitat en nombre d’avaluats, repartits en les 24 seus d’arreu de l’Estat i d’Andorra. Les característiques no presencials de la universitat i l’elevat nombre d’estudiants repartits en diferents territoris obliga a posar en marxa un operatiu logístic que mobilitza més de 400 persones per a cada jornada d’exàmens, en què es realitzen diferents torns d’avaluació. En conjunt es repartiran més de 64.000 qüestionaris, amb 7.500 enunciats diferents, per examinar els estudiants d’un total de 1.500 assignatures de titulacions de grau, llicenciatures i enginyeries (ambdues en procés d’extinció) i màsters universitaris.
 
Proves virtuals a residents a l’estranger
Andorra acull l’única seu d’examen fora de l’Estat. En aquest punt la UOC continua amb una prova pilot d’avaluació sense paper i amb ordinador, amb la voluntat d’avançar cap a la sostenibilitat i reduir l’impacte mediambiental, ateses les 130.000 còpies (en paper) d’exàmens que es realitzen durant aquests tres dies.
 
Fora de l’Estat i repartits en 41 països diferents, gairebé 1.000 estudiants de la UOC faran més de 2.000 proves finals virtualment mitjançant l’accés a una aplicació des d’on es descarreguen els enunciats corresponents. La majoria d’aquestes proves virtuals que les fan els estudiants que han acreditat que resideixen a l’estranger i que han seguit l’Avaluació Continuada de l’assignatura.
 
Tipologia de proves i notes
Les proves es distribueixen en tres tipus en funció de si l’estudiant ha superat l’avaluació contínua o no durant el semestre: les proves de validació (PV) tenen una durada de trenta minuts; les proves de síntesi (PS), una durada màxima d’una hora, i els exàmens finals (EX) i les proves finals (PF), una durada de dues hores. La majoria d’estudiants (més del 85%) opta per a fer l’avaluació continuada al llarg del semestre. Entre el 5 i el 7 de febrer es donaran a conèixer les notes finals definitives.


Comentaris

envia el comentari