Catalunya Diari

Lleida acollirà a l'octubre la primera jornada del III Congrés Català de Cuina

La iniciativa comptarà amb la presència d'experts i representants de les diferents entitats relacionades amb el sector de la cuina i gastronomia de Lleida

La Llotja de Lleida acollirà el pròxim16 d'octubre la primera jornada del III Congrés Català de Cuina liderat per la Universitat de Lleida i sota el lema «Cuina i Gastronomia: producte i turisme». Segons han explicat aquest dijous la directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, Pepa Aymamí, el director de l'ETSEA, Narcís Pastor, i el president del comitè organitzador, Jordi Graell, la iniciativa comptarà amb la presència d'experts i representants de les diferents entitats relacionades amb el sector de la cuina i gastronomia de Lleida.

Un dels objectius del III Congrés Català de Cuina és fer una reflexió sobre els factors que han permès que la cuina i gastronomia catalana hagin aconseguit un «destacat prestigi» durant les últimes dècades. A més, es parlarà sobre quins aspectes seran importants a potenciar per millorar i consolidar l'èxit en un futur. Tal com han explicat els organitzadors, en les diverses activitats que es duran a terme es pretén aconseguir una àmplia plataforma de debat i intercanvi d'idees i experiències al voltant dels reptes futurs de la cuina i la gastronomia.

 

Un instrument per a projectar la cuina i gastronomia catalana

Convertir-se en un instrument «idoni» per valorar, promocionar i projectar la cuina i gastronomia catalana, són altres de les intencions del congrés. Finalment, les conclusions derivades dels treballs i activitats realitzades en els diferents territoris a tot Catalunya es posaran en comú i s'exposaran en l'acte de cloenda del III Congrés Català de Cuina que tindrà lloc a Barcelona a finals del 2019. Els patrocinadors de les activitats del congrés a Lleida són: el Consell Social i el vicerectorat de recerca de la Universitat de Lleida, l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya. Així doncs, si ets un apassionat de la cuina i la gastronomia, t'hi dediques professionalment o simplement vols gaudir d'unes jornades d'alta qualitat, només has de tenir la teva agenda preparada el pròxim 16 d'octubre i gaudir de les internvencions dels experts. 


Comentaris

envia el comentari