Catalunya Diari

Lleida acull la classificació catalana dels Bombers de la XIV edició del concurs de rescat en accidents de trànsit

Serà del 10 al 13 d'abril i el millor classificat participarà en el la final espanyola a Alcanyís al setembre i al mundial de l'octubre a Sudàfrica

Lleida acollirà del 10 al 13 d'abril la classificació catalana dels Bombers de la Generalitat de la catorzena edició del concurs de rescat en accidents de trànsit. Hi participaran divuit equips. El millor classificat participarà en la final espanyola que tindrà lloc a Alcanyís al setembre i els tres millors de l'Estat viatjaran al mundial que se celebrarà el mes d'octubre a Sudàfrica. Els Bombers de la Generalitat confien que un dels equips que viatjaran al mundial serà català i demanen finançament de patrocinadors privats per fer front a les despeses del viatge. L'objectiu del concurs, tot i ser una competició, és la formació. «És el marc ideal perquè els bombers agafin habilitat en les tècniques de rescat en accidents de trànsit i implementin els nous procediments d'intervenció i intercanviïn metodologies de treball», expliquen els seus organitzadors. 

El 2017 els Bombers de la Generalitat van atendre un total de 9.587 serveis relacionats amb mobilitat, la majoria d'ells per accident de trànsit. 928 actuacions van ser a la Regió d'Emergències de Lleida i la Val d'Aran. Els equips estaran formats per sis bombers i hauran de realitzar dues maniobres; una de ràpida (amb una víctima crítica que requereix una actuació urgent), in una d'estàndard (amb víctima estable). Els organitzadors expliquen que els concursos són una eina formativa validada a tot el món. «Estem contents perquè estem tenint uns bons resultats i els grans beneficiats són les víctimes en accidents de trànsit, perquè millorem la seva atenció en les intervencions al carrer», asseguren.

Pel concurs a Lleida, la Paeria ha cedit una quarantena de vehicles del dipòsit municipal i les maniobres tindran lloc en un aparcament, al costat de la regió d'emergències de Lleida. D'entre els divuit equips participants en la classificació catalana a Lleida, se sortejarà la participació d'un dels equips al curs «Rescue Days» que tindrà lloc a Bostalsee (Alemanya) entre el 28 i el 30 de setembre de 2018. El concurs de rescat en accidents de trànsit comença al Canadà i als EEUU als anys 90. A Catalunya arriba al 2004 i en els seus inicis va arribar a comptar amb una quarantena equips dels Bombers de la Generalitat, convertint-se en el territori que ha mobilitzat més equips en tot el món. Arran de la crisi, però, els equips es van reduir i els últims anys en participen una vintena.

 


Comentaris

envia el comentari