Catalunya Diari

Lleida acull la primera edició del saló formaOcupa en format digital

La nova fira comptarà amb la participació de seixanta empreses i prop de 300 centres educatius

Fira de Lleida celebrarà la setmana vinent la primera edició de formaOcupa, el Saló de la Formació i Ocupació de Lleida, que impulsen la Paeria, Fira de Lleida i el departament d'Ensenyament, amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Ocupació i Globalleida. El certamen agafa el relleu de l'antic Saló de Formació i Treball, organitzat durant tretze edicions, després de l'aturada de l'any passat per l'impacte de la pandèmia de la Covid-19.

El Saló es celebrarà en format digital els dies 5 i 6 de maig, amb la participació de seixanta empreses i prop de 300 centres educatius i té com a objectiu esdevenir «un punt de connexió entre la ciutadania i el món empresarial», obert a tothom, ha explicat l'alcalde i president de Fira de Lleida, Miquel Pueyo.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la presentació de la fira Formaocupa de Lleida
Lleida acull la primera edició del saló formaOcupa, la setmana vinent en format digital | LleidaDiari.cat

«formaOcupa és un certamen firal nou, perquè ha reorientat la imatge i el contingut per adaptar-se a nou escenari ocupacional, en un context que està marcat per la caiguda de la contractació laboral, en gran mesura a causa de la pandèmia. Un nou model de fira modernitzada, adaptada a les noves realitats i necessitats i la voluntat d'anar més enllà de l'espai de trobada on orientar i assessorar joves i famílies de cara al seu futur acadèmic i professional. Volem posar l'atenció en la recerca, les idees, la tecnologia, la innovació i els equips de persones, entre d'altres», ha afegit l'alcalde.

Ofereix orientació i assessorament al jovent i les seves famílies de cara al seu futur acadèmic i laboral

Les persones interessades en inscriure's a la Fira poden fer-ho a la seva web i d'aquesta manera podran accedir al contingut del programa i tota la informació que aporten els expositors. L'espai de trobada online de formaOcupa ofereix orientació i assessorament al jovent i les seves famílies de cara al seu futur acadèmic i laboral, a la vegada que mostra les possibilitats d'ocupació i l'oferta acadèmica i de cursos de formació ocupacional, certificats de professionalitat i formació contínua i altres cursos. També s'ofereixen serveis i assessorament per a l'impuls a l'emprenedoria i l'autoocupació.

Les persones interessades poden demanar cita en format teletrucada per rebre orientació i assessorament. Les cites virtuals es podran demanar ja a partir d'aquest dimecres, 28 d'abril. La Fira s'organitza entorn de quatre eixos: l'orientació acadèmica i professional; l'oferta de formació de FP, graus, màsters, postgraus, formació ocupacional i continuada i en idiomes; les oportunitats laborals amb empreses que tenen ofertes de feina; i les oportunitats de negoci i emprenedoria.

A banda, el programa també incorpora xerrades de diferents àmbits sobre qüestions com l'elaboració del currículum, consells per a afrontar una entrevista de feina i en format de videoconferència, una sessió de cites ràpides amb empreses o una altra sobre gestió de l'estrès i optimització del rendiment.


Comentaris

envia el comentari