Catalunya Diari

Lleida amplia les rutes turístiques per llocs emblemàtics de la figura d’Enric Granados

L’itinerari s’obre a persones interessades per la música, la història i el passat de Lleida

Collage d'Enric Granados | LleidaDiari.cat

Lleida ha ampliat les rutes turístiques de la ciutat amb la incorporació d'un itinerari sobre el músic i compositor lleidatà, Enric Granados. La Ruta Granados s'emmarca dins la programació d'actes de l'Any Granados, que la Paeria ha organitzat amb motiu del centenari de la seva mort i el 150è aniversari del naixement del músic. La ruta s'obre a les persones interessades per la música, la història i el passat de la ciutat i posa èmfasi en els emplaçaments on Granados va tenir presència els primers anys de vida o més endavant, quan va retornar. La Ruta Granados mostra altres llocs o equipaments on el record del músic es manté present, amb referències a músics significatius que van ser-ne contemporanis, com Ricard Viñes, Emili Pujol i Pau Casals.

  

La Ruta Enric Granados està pensada perquè es pugui fer de manera autònoma, parcialment o la seva totalitat, amb l'ajuda d'un telèfon o d'un dispositiu mòbil. Els codis QR que acompanyen el text coincideixen amb els que senyalitzen els diferents espais i aporten informació complementària, imatges antigues i actuals, vídeos i enregistraments musicals. La Ruta, en el seu conjunt, pretén ajudar a entendre millor a dimensió de Granados y la seva relació amb la ciutat de Lleida.

Els autors de la Ruta Granados són Lluís marc Herrera i Ramon Llanes, catedràtics d'Ensenyament Secundari en l'especialitat de Música, Doctor i Llicenciat en Història de l'Art, respectivament, i autors de diverses publicacions relacionades amb la història de la música i d'altres de caràcter didàctic. Per a més informació de la Ruta Granados i visites guiades: Turisme de Lleida – 973 700 319 – [email protected].


Comentaris

envia el comentari