Catalunya Diari

Lleida arriba gairebé al 80% d'ocupació hotelera aquest estiu

La Paeria fa un balanç «altament positiu», ja que «tots els indicatius s’incrementen respecte al darrer any»

El tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà
El tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà | LleidaDiari.cat

L'ocupació hotelera a la ciutat de Lleida obté aquest estiu la millor xifra des que es comptabilitzen les dades d'aquest sector, arribant gairebé al 80%. Així ho ha donat a conèixer el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, durant la presentació del balanç de la temporada de Turisme de Lleida.

Segons les dades de l'INE i de l'Idescat, durant els mesos de juny i juliol, s'han registrat 70.211 pernoctacions en establiments hotelers de la ciutat, gairebé 10.200 més que en el mateix període de l'any passat. A l'espera de conèixer les xifres de l'agost, perquè encara no s'ha tancat el recompte oficial, la Federació d'Hostaleria de Lleida reforça aquestes dades en comptabilitzar una ocupació del 73,9% durant el juliol, la xifra més alta de l'estiu en el bagatge històric de l'entitat.

La previsió és que aquest balanç sigui gairebé del 80% en finalitzar l'estiu, quan s'incorporin les estadístiques del mes d'agost. Per la seva banda el Parador de Lleida, de la xarxa estatal Paradores, ha registrat una ocupació del 83% durant el mes de juny, del 81%, al juliol, i del 84% a l'agost, segons ha explicat el director de l'establiment, Miquel López. «Una tendència que també es reflectirà en la resta d'establiments, perquè els altres indicadors municipals de turisme així ho assenyalen», segons Cerdà. Pel responsable municipal, aquestes xifres són «el reflex de la bona feina que sestà fent amb el turisme per promocionar i donar conèixer la ciutat».

Més de 7.300 visitants a l'Oficina de Turisme de Lleida

El tinent d'alcalde també ha destacat la línia ascendent de les dades de Turisme de Lleida durant juliol i agost. En aquests dos mesos, han passat per l'Oficina de Turisme de Lleida 7.302 visitants, gairebé un 5% més que respecte al 2018, quan 6.956 viatgers van adreçar-se a aquest servei municipal. La procedència d'aquests turistes és majoritàriament de Barcelona, el País Valencià, Madrid, el País Basc i Canàries, en l'àmbit territorial estatal; mentre que el perfil del visitant estranger procedeix de França, Itàlia, el Regne Unit, Països Baixos i Alemanya, per aquest ordre.

El Bus Turístic arrenca una nova temporada d’estiu amb l’entrada gratuïta a Gardeny | Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Paco Cerdà també ha desglossat les xifres de visitants a les diverses activitats programes per Turisme de Lleida durant aquest estiu. Un total de 3.213 ciutadans han descobert el Castell dels Templers, un 9% més que el 2018. Una visita que es podia combinar amb el bitllet del bus turístic. Aquest servei de transport l'han utilitzat 911 persones per accedir al turó de Gardeny, un 30% més que la temporada anterior. Cal afegir, que altres 200 passatgers també han fet ús del bus turístic per visitar el Jardí Botànic.

Una bona temporada pel bus turístic

Aquestes xifres també permeten tancar la temporada del bus turístic de forma molt positiva. Des de Sant Joan fins a la Diada de l'Onze de Setembre, ha registrat 8.000 viatgers, un 5,5% respecte al 2018, essent l'agost un mes de rècord, ja que es van comptabilitzar 3.981 usuaris.

Respecte a la programació nocturna de Turisme de Lleida, cal assenyalar les 800 persones que han participat en les visites guiades al Castell de Templers, a través de la 'Poderosa comanda de Gardeny', el 'Templer per un dia' i 'els Cavallets del Temple'. Les novetats del 'City Tour' per Lleida i la visita nocturna de les 'Veus de la Cuirassa' a l'antic barri jueu s'han tancat amb 190 persones i 163, respectivament.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari