Catalunya Diari

Lleida busca el millor professional preparant cafès

Els estudiants d'hostaleria i els professionals del sector han trobat en la figura del barista una nova professió amb futur

L’Escola d’Hoteleria, Turisme i Indústria Alimentària de les Terres de Lleida acollirà aquest dijous, dia 27 d'abril, l’XI Campionat de Baristes de la província, una competició que a més de promoure la cultura del cafè i el servei de begudes de més alta qualitat, reconeixerà al millor professional d'hostaleria en la preparació i servei d'aquest producte a terres lleidatanes. El primer i segon classificat representaran a Lleida en la Final del XII Campionat de Baristes de Catalunya, que se celebrarà al darrer trimestre de l’any.

Al Campionat Barista de Lleida d'aquest any, organitzat per Cafès Batalla i Fòrum Cultural del Cafè i amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, hi participaran vuit aspirants: Xavier Catalan, Alberto Chine, Cristian Guardia, Gal·la Pipo, Anna Rus, Andrei Sabau, Anastasia Snyatynska i Maria Jesús Tomas. Està previst que la competició comenci a les 9.30 hores i s'allargui fins a les 13.30 hores, quan es coneixeran els resultats i es procedirà al lliurament de premis.

 

Durant el concurs, els baristas preparen durant 16 minuts quatre 'espressos', dos 'cappuccinos' art i dos begudes d'especialitat amb o sense alcohol. Aquestes preparacions van acompanyades per tot tipus d'explicacions al públic i als cinc jutges que valoren l'actuació de cada barista. Aquest tipus de competicions són molt populars als països nòrdics, Estats Units i també altres punts del món com Austràlia, on l'art en la preparació de cafè està àmpliament reconegut. Allà, i també com ja passa al nostre país, aquests campionats han ajudat a incrementar la qualitat del cafè que es consumeix i a prestigiar la figura del barista, una especialització dins del sector de l'hostaleria que es presenta com una nova i pròspera carrera professional. I és que ja s'ha demostrat que els establiments que compten amb aquests professionals en la seva plantilla poden oferir un valor diferencial molt important en el servei del cafè, ampliant de forma significativa, a més, el marge de guanys sobre aquest producte.

De gran vistositat i atractiu aquests campionats aixequen gran expectació entre professionals i amants d'aquesta aromàtica beguda, que han sabut veure en aquests espectacles una gran font de coneixement i inspiració. La competició exigeix un alt grau de tècnica i coneixement del cafè, un producte que a més d'en els formats habituals com el 'espresso' o el 'cappuccino', els participants han de presentar en el campionat com a part de preparacions de cocteleria.Comentaris

envia el comentari