Catalunya Diari

Lleida canvia el nom de 4 dels carrers franquistes que encara queden a la ciutat

Amb aquests ja són vuit els carrers de la ciutat que han canviat de nom des del mes de desembre de 2019

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat el canvi de nom de quatre carrers dedicats a persones lligades a la dictadura franquista. 

En concret, el canvi per decret d'alcaldia en data de 20 de gener de 2020, substitueix del nomenclàtor els carrers Alcalde Montaña, Alcalde Sangenís, Carmelo Fenech i Nadal Gaya pels de Virginia Woolf, Neus Català, Dolors Sistac i Elena Pàmies, respectivament. Pueyo ha explicat que els canvis s'han fet de la manera més «objectiva, coherent i justa» i que s'han tingut en compte les opinions del grup d'historiadors de la Universitat de Lleida (UdL) i de la plataforma Lleida lliure de franquisme. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Amb aquests ja són vuit els carrers de la ciutat que han canviat de nom des del mes de desembre de 2019. Per contra, Pueyo ha indicat que de moment no es canviarà el nom del carrer Lluís Besa perquè «no consta que participés en els preparatius de la revolta del 1936».

També et poden interessar...


Comentaris
Joan
Encara Estem esperant que fiquin les plaques dels nous carrers. Estem sense plaques desde fa un any. Quina vergonya d’Ajuntament.

envia el comentari